Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Suarez plakao na rastanku, Bartomeu nije smeo da ga pritisne do kraja

Već se najavljuju ostavke u upravi Barselone zbog ovakvog epiloga

Luis Suarez bi već do kraja dana mogao da bude potvrđen kao novo pojačanje Atletiko Madrida. Barselona je i definitivno prošlost za Urugvajca koji je na 283 utakmice za Blaugranu ostvario neverovatan učinak od 198 golova i 109 asistencija.

Suarez je jutros odradio poslednji trening u Barseloni, ispraznio ormarić u svlačionici, pozdravio se sa saigračima, a onda uplakan otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz kluba u kojem je proveo šest godina. Pokušavao je da sakrije suze od kamera ali je „uhvaćen“. Koliko god da je ovo surovi svet profesionalizma, Barselona je za Pistolera ipak bila „više od kluba“ i želeo je da u njoj završi karijeru. Na kraju mu je klub zabo nož u leđa i na ružan način mu pokazao vrata.

⚠️???????? Suárez se va llorando de la CE Joan Gamper. Ya se ha despedido de sus compañeros. Se va el tercer máximo goleador de la historia del Barça (????: @ElGolazoDeGol) pic.twitter.com/Mt6HrjSGub #fcblive

Suarez je uz Vidala, Rakitića, Semeda, a uskoro i Umtitija, jedan od igrača koji su platili cenu za onu blamažu protiv Bajerna. Ali pre će biti da su platili cenu za sve loše poteze koje je uprava kluba vukla prethodnih godina. Neko je morao bude prinesen na žrtveni oltar da bi se Bartomeu i nesposobni saradnici malo pokrili.

Novom treneru Ronaldu Kumanu je na početku dato oružje da započne rat tako što je Holanđanin precrtao Suareza iako je sve više skepse da se on uopšte bilo šta pita u transfer politici kluba. Od tada je trajao otvoreni rat Suareza i uprave kluba. Urugvajac je pretio je da će im naplatiti poslednju godinu ugovora vrednu 15.000.000 evra što bi za njih na bruto nivou bio trošak od skoro 30.000.000 evra. Kada mu je propao transfer u Juventus, čak je izgledalo da će da ostane. Ali javili su se Atletiko i Čolo Simeone i Suarez je od tog trenutka znao da želi samo to i ništa više.

Bartomeu je čak bio spreman da ga pusti bez obeštećnja ako Suarez pristane na isplatu samo polovine poslednje godine ugovora i sve je bilo dogovoreno oko bepslatnog transfera u Madrid. Ipak, dobar deo uprave kluba se pobunio protiv Bartomeua i ovakve politike poklanjanja igrača. Zahtevali su od njega da pokaže snagu i da stopira dgoovor koji je bio užasan za imidž kluba. Iako je suštinski bio isplativ jer bi Barsa prošla sa minimalnom štetom.

Pod pritiskom članova upravnog odbora, Bartomeu je okrenuo ploču i pogazio dogovor sa Atletikom i Suarezom. Tražio je da se Urugvajac odrekne cele plate i da Atletiko još plati 10.000.000 evra obeštećenja. U ovom prvom je uspeo, u ovom drugom nije. „Ispregovarao“ je smešnih 2.000.000 evra bonuse ako se Suarez sa Atletikom u naredne dve sezone plasira makar u jedno četvrtfinale Lige šampiona.

I zbog toga su se članovi upravnog odbora ponudili smatrajući da je smešno da takav igrač ode za džabe. Pogotovo što je Atletiko iscedio Barsu prošlo leto za Grizmana i naplatio joj 7.000.000 evra više nego što je trebalo. Zbog toga su neke ostavke u upravi Barse već najavljene, pa Bartomeu polako gubi saveznike i tlo pod nogama jer više nema „krivaca“ sa kojima bi se obračunao. Suarez bi mogao da ga košta ranijeg odlaska iz kluba, pre izbora u Barsi zakazanih za mart.

Ipak, nije ni bilo za očekivati da Bartomeu istera do kraja stav tvrdog jezgra uprave. Nije smeo. Suarez se zaista bio zainatio da prvo u javnosti iznese mnogo prljavog veša iz kluba, a da onda sedi na tribinama godinu dana i da klubu izbije 30.000.000 evra iz budžeta. Pogotovo kada je iz Atletika stigao ultimatum da oni neće čekati na duže od dan-dva i da imaju spremnog Kavanija kao rezervnu varijantu. Bartomeu nije smeo da gura priču do kraja i odustao je od 10.000.000 evra.

Papiri izmešu Atletika i Barselone su potpisani i očekuje se da Suarez možda već večeras, a najkasnije sutra bude potvrđen kao novo pojačanje Kolčonjerosa. Zameniće Alvara Moratu koji se vratio u Juventus.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.