Stoner najbrži u Australiji

Izvor: B92, 26.Okt.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoner najbrži u Australiji

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Kejsi Stoner ostvario je najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Australije.

Vozač Repsol Honde je vikend tokom kojeg će se oprostiti od svojih navijača jer se na kraju sezone povlači započeo potpunom dominacijom na stazi "Filip Ajland", na kojoj ga niko nije pobedio u poslednjih pet godina.

Najbrži krug dana, Australijanac je izvozao u vremenu od 1:29.999 minuta tokom popodnevnog treninga, a svog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbližeg rivala timskog kolegu Danija Pedrosu ostavio je devet desetinki iza sebe. Vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco, koji pred poslednje dve trke ima 23 boda više od Pedrose u borbi za titulu, na trećem mestu je bio sekundu iza Stonera.

Drugi trening kao četvrti je završio vozač Jamahe Teh 3 Kal Kračlou, a sledili su ga timski kolega Andrea Doviciozo, Alvaro Bautista na San Karlo Hondi Gresini i vozač LCR Honde Štefan Bradl. Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi bio je osmi, sa dve sekunde zaostatka u odnosu na Stonera, ispred timskog kolege Nikija Hejdena i Francuza Randija de Punijea, koji je bio najbrži među vozačima na CRT mašinama.

Na prvom treningu, Stoner je takođe bio brži za devet desetinki u odnosu na drugoplasiranog, samo što je tada to bio Lorenco, a Pedrosa je bio dve i po desetinke dalje. Iza najbrže trojice sledilis u Doviciozo, Bautista, Kračlou, Hejden i Bradl, dok su prvu desetoricu kompletirali ’Doktor’ i De Punije.

Poslednji trening na „Filip Ajlandu“ vozi se u subotu od 2.10 po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu od 5.55. Velika nagrada Australije, pretposlednja trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata, startuje u nedelju u 6 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stoner dominantno do pola

Izvor: B92, 27.Okt.2012, 10:59

Vozač Repsol Honde Kejsi Stoner osvojio je pol poziciju pred pretposlednju trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu Australije...Australijanac je do pete pol pozicije zaredom u svojoj domovini, na oproštaju od svojih navijača, pošto se povlači na kraju sezone, došao krugom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.