Stoner dominantno do pola

Izvor: B92, 27.Okt.2012, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoner dominantno do pola

Vozač Repsol Honde Kejsi Stoner osvojio je pol poziciju pred pretposlednju trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu Australije.

Australijanac je do pete pol pozicije zaredom u svojoj domovini, na oproštaju od svojih navijača, pošto se povlači na kraju sezone, došao krugom od 1:29.623 minuta.

Stoneru će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 6 časova, pridružiti vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco na Jamahi i timski kolega Dani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pedrosa.

Od dolaska Moto GP karavana na stazu „Filip Ajland“, Stoner je bio klasa za sebe, a to je potvrdio i u kvalifikacijama. Australijanac je svog najbližeg rivala tada ostavio pola sekunde iza sebe i našao se u najboljoj mogućoj poziciji pred nedeljnu trku na kojoj će juriti šesti trijumf zaredom pred svojim navijačima.

Lorenco, koji pred poslednje dve trke ima 23 boda više od Pedrose u generalnom plasmanu, svog jedinog konkurenta u borbi za titulu ostavio je skoro pola sekunde iza sebe. Njih dvojica su ujedno jedini bili unutar jedne sekunde od Stonera, a sledio ih je Kal Kračlou na Jamahi Teh 3, ispred vozača LCR Honde Štefana Bradla i timskog kolege Andree Dovicioza. Prvu desetoricu na startu 17. trke sezone kompletiraće Alvaro Bautista na San Karlo Hondi Gresini, devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, Randi de Punije, najbolji na CRT mašinama, i Niki Hejden na Dukatiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOTO GP: Stoneru pol, Lorenco i Pedrosa u prvom redu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2012

Dve trke pre kraja sezone Horhe Lorenco i Dani Pedrosa jedini takmaci u borbi za svetskog šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...

VN Australije (kvalifikacije): Stoneru pol kod kuće uprkos padu

Izvor: Sportal.rs, 27.Okt.2012

Australijanac Kejsi Stoner je u velikom stilu pobedio konkurenciju u kvalifikacijama, pa će pred domaćom publikom u nedelju (06:00) sa čeone pozicije pokušati da zabeleži i šestu uzastopnu pobedu na trci za Veliku nagradu Australije u Moto GP šampionatu.

Nastavak na Sportal.rs...

Pobeda Stonera, titula za Lorenca

Izvor: B92, 28.Okt.2012, 08:54

Vozač Jamahe Horhe Lorenco trku pre kraja sezone osvojio je titulu Moto GP šampiona, drugim mestom na Velikoj nagradi Australije, iza Kejsija Stonera...Stoner je do 45. trijumfa u karijeri došao u vremenu od 41:01.324 minuta na stazi "Filip Ajland" i tako se na najbolji mogući način oprostio od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.