Stigao je u Milan kao veliko pojačanje, godinu dana kasnije trese mreže u Primeri - Gde je pošlo po zlu?

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao je u Milan kao veliko pojačanje, godinu dana kasnije trese mreže u Primeri - Gde je pošlo po zlu?

Portugalac je na "San Siro" stigao kao najveće i najskuplje pojačanje nove uprave, ali je ubrzo promenio sredinu.

Jonghong Li i njegovi saradnici su nakon preuzimanja Milana potrošili preko 200 miliona evra na pojačanja.

Dobio je leta 2017. godine Montela čitavu novu postavu, a kao najveće pojačanje u klub je stigao mladi portugalski napadač Andre Silva.

Doveden je iz Porta za oko 40 miliona evra, činilo se kao da su "Rosoneri" ostvarili sjajan transfer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ipak, Silva je na 40 nastupa u svim takmičenjima postigao 10 golova, u Seriji A se u samo dva navrata upisao u listu strelaca.

Ovog leta je došlo do promene u vrhu kluba, Silva je okarakterisan kao promašaj, pa je pušten na pozajmicu u Sevilju.

Gatuzo je nedavno izjavio da mladi fudbaler nije hteo da ostane na "San Siru", te da zato u Milanu nisu hteli da ga zadrže, a šta god da ga je odvelo na "Sančes Pishuan", čini se da mu je spasilo karijeru.

Andre Silva blista u dresu Andalužana od starta sezone, najbolji je strelac Primere sa sedam golova, dva je dao madridskom Realu u pobedi od 3:0 u okviru Primere.

On kaže da nije očekivao da će imati ovako dobar učinak, a govorio je i o vremenu provedenom u Milanu.

"Nisam očekivao da ću postići sedam golova i sve ove pobede. Nisam verovao sve do sada. Osećam se sjajno na terenu i van njega i moram na tome da se zahvalim mojim saigračima i treneru.

Igram za Sevilju, ali sam igrač Milana, makar do juna. Ne mogu da objasnim šta se desilo sa "Rosonerima" minule godine. Znam samo da se ove godine osećam jako dobro i da želim da postižem još golova i pobedim u što više moguće mečeva
", izjavio je Silva.

Govorio je i o tome zašto je odabrao Sevilju, kao i o Kristijanu Ronaldu, kako ga često nazivaju njegovi naslednikom u portugalskoj reprezentaciji.

"Zašto Sevilja? Znao sam da ću u ovom klubu imati sjajan tim, sa punim samopouzdanjem od svih. Porodica je krenula sa mnom ovde, veoma sam vezan za njih.

Kristijano Ronaldo? Nisam ja ničiji nasledik. Kristijano je Kristijano, on je uradio mnogo, a ja sam tek na početku.

Svako sanja da bude kao on, ali dug je put preda mnom. On je legenda i želim da idem njegovim koracima, ali kao Andre Silva
", rekao je Portugalac.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Barsa pomno prati senzaciju Serije A, ko će prvi do njegovog potpisa?

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2018

Skauti katalonskog kluba redovni na njegovim mečevima...Krištof Pjatek je eksplodirao u dresu Đenove...Ovaj poljski napadač je nakon dobre sezone u dresu Krakovije stigao među "Grifone" za oko četiri miliona evra, a na prvih šest nastupa u Seriji A postigao je osam golova...Kada tome dodamo i...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.