Stepanović o Orlovima: Ovo nije trenutak za eksperimente, smetaju mi međusobne prozivke

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stepanović o "Orlovima": "Ovo nije trenutak za eksperimente, smetaju mi međusobne prozivke"

Bivši trener brojnih evropskih i domaćih ekipa ipak smatra da mladima treba pružiti šansu.

Fudbaleri Srbije sinoć su u okviru drugog kola Lige nacija odigrali nerešno sa Rumunima.

Bilo je 2:2 u Beogradu, mogli smo i do sva tri boda, ali i da ostanemo bez tog jednog.

Proslavljeni srpski trener Dragoslav Stepanović smatra da ovo nije trenutak da se eksperimentiše sa reprezentacijom.

"Jasno je da Krstajić još nema tim koji zna šta hoće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Promenio je dosta u odnosu na Rusiju, međutim, greške su se ponovile. Litvanci nas nisu kaznili, ali Rumuni jesu. Mislim da sada nije bio trenutak da se eksperimentiše. Ja bih odigrao sa najjačim timom. Sada bismo imali šest bodova i mogli bismo hrabro da odemo u Crnu Goru," smatra Stepanović u intervjuu za Blic Sport.

"Ako je Mundijal za Krstajića bio nešto novo, iznenađenje, onda Liga nacija mora da bude ozbiljan posao. Vidite, ako vas nema na velikim takmičenjima, ako nema kontinuiteta, onda nema ni reprezentacije."





Nekadašnjem treneru Frankfurta, Atletik Bilbaoa i brojnih evropskih i domaćih ekipa smetaju istupi selektora i pojedinih reprezentativaca u medijima.

"Mi smo najtalentovanija sportska nacija, za košarku, odbojku, vaterpolo, fudbal... Ali, dobri smo i zato što igramo protiv najboljih koji nas motivišu. Kada stvarate tim, potrebno je vreme da se igrači naviknu jedni na druge. Da se zna ko kome čuva leđa, ko skače, ko trči... Toga još nema. Ne sviđaju mi se ni ove prozivke kroz medije i način na koji razgovaraju selektor i reprezentativci. To nije lepo," kazao je on.

"Ko se sa decom igra, on je uvek upi.... Vidite, trenerima je najlakše da rade sa mladima koji vas slušaju. Iskusniji su teški, stalno im nešto fali, te neće ovo, te neće ono... Šefe, ovo smo radili prošle godine i tako. Ja sam za to da se mladima daje šansa, koliko i kada može. Imamo dobre mlade generacije, ali ne može svako da preko noći iz omladinaca pređe u seniore. Mladi moraju da uskoče, da grizu, a ne da gledaju."

U narednom meču nas očekuje trenutno lider grupe Crna Gora, "Orlovi" će igrati u Podgorici 11. oktobra.

"Stvarno ne znam šta nas očekuje dole. Vidim da ni politička atmosfera nije baš najbolja. Dešava se nešto, a utakmica je za manje od 30 dana. Rizik je veliki, ne samo na terenu, već i van stadiona. Daće Bog da pobedimo. Držim pesnice, bolji smo od Crnogoraca, ali to moramo i da dokažemo", istakao je Stepanović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.