Bez pobednika u duelu Srbije i Rumunije, Mitrović dvostruki strelac

Izvor: RTS, 10.Sep.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez pobednika u duelu Srbije i Rumunije, Mitrović dvostruki strelac

Srbija – Rumunija 2:2 (1:0). Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je bod protiv Rumunije, u utakmici drugog kola Lige nacija. "Orlovi" su bili bolji rival, imali više šansi, ali ponovo je "škripalo" u poslednjoj liniji. Aleksandar Mitrović dvostruki strelac za Srbiju, golove za Rumuniju postigli Stanču (sa bele tačke) i Cukudan.
Fudbalske reprezentacije Srbije i Rumunije igrale su u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nerešeno 2:2, u drugom kolu Četvrte grupe Lige C novoformiranog Uefinog takmičenja.

"Orlovi" su, kao i protiv Litvanije, bili bolji protivnik u večerašnjem duelu, uspeli su da postignu i dva pogotka, ali ponovo odbrana nije bila na visini zadatka i dva gola primljena od Rumunije sigurno će zadati veliku glavobolju selektoru Krstajiću.
Srbija je meč počela u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na ekipu koja je igrala u Vilnjusu. Kolarov je zauzeo svoje mesto pored leve aut linije, dok je u sredini odbrane Uroš Spajić dobio priliku posle povrede Milenkovića.
Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić počeli su meč, umesto Matića, Kostića i Živkovića, dok je u napadu bio neprikosnoveni Aleksandar Mitrović.
"Orlovi" su dobro počeli. Mitrović je pogodio prečku posle kornera Ljajića, a onda je napadač Fulama i postigao gol. Igrao se 26. minut, Kolarov je odlično prošao po levoj strani, a njegov šut odbranio je Tatarušanu. Odbijena lopta stigla je do Mitrovića, koji je sa zemlje ubacuje u rumunski gol.
Već na startu drugog poluvremena Rumunija stiže do izjednačenja. Kolarov je nespretno oborio Čipčijua, a Stanču bio precizan sa bele tačke.
Srbija je ponovo stigla do prednosti u 64. minutu. Aleksandar Mitrović pokazao je da je u fenomenalnoj formi i pored nekoliko protivničkih igrača snažnim udarcem savladao Tatarušanua.
Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, Cukudan je iskoristio lošu reakciju Veljkovića i poslao loptu u mrežu pored stative gola Dmitrovića.
Pokušao je Krstajić u završnici sa dva napadača, Prijović je ušao u igru umesto Ljajića, ali i pored nekoliko poluprilika meč se završio nerešenim rezultatom.
U drugoj utakmici ove grupe, Crna Gora je na svom terenu savladala Litvaniju sa 2:0.
Crna Gora i Srbija, posle dve utakmice, imaju po četiri osvojena boda, Rumunija dva, dok je Litvanija bez bodova.
Srbija takmičenje nastavlja gostovanjem Crnoj Gori u Podgorici 11. oktobra, a zatim duelom sa Rumunima u Bukureštu tri dana kasnije.
Ovako je protekao meč u Humskoj:
22.39 – Kraj meča, Srbija – Rumunija 2:2.
22.34 – Igraće se šest minuta nadoknade vremena.
22.33 – Velika šansa za Rumuniju u 90. minutu, ali Dmitrović brani udarac Mitrite.
22.20 – Poslednja izmena u timu Srbije. Krstajić je odlučio da poslednjih 15-ak minuta igra sa dva napadača – u igri je Aleksandar Prijović umesto Adema Ljajića.
22.14 – Drugu izmenu vrši Krstajić, Nemanja Matić je u igri umesto Saše Lukića.
22.11 – GOL! Rumunija u 68. minutu dolazi do izjednačenja 2:2, strelac je Cukudan.
Gol je postignut posle kornera, napadač Rumunije bio je snažniji od Veljkovića i zatresao mrežu golmana Dmitrovića.
22.07 – Prva izmena u timu Srbije, umesto Sergeja Milinković-Savića u igri je Filip Kostić.
22.05 – GOOOOL! Srbija ponovo vodi, strelac je ponovo Aleksandar Mitrović!
Odlično se napadač "orlova" snašao na ivici kaznenog prostora i onda snažnoim udarcem savladao Tatarušanua.
21.50 – GOL! Rumunija stiže do izjednačenja u 48. minutu, strelac je Stanču sa bele tačke.
Prethodno je Kolarov u svom kaznenom prostoru srušio Čipčijua, a ruski sudija pokazao na belu tačku.
21.48 – Nastavljen je meč na stadionu Partizana.
21.34 – U drugom meču ove grupe, Crna Gora vodi na poluvremenu protiv Litvanije 2:0.
21.32 – Poluvreme, Srbija vodi protiv Rumunije 1:0.
21.31 – Šansa za Rumuniju u finišu prvog dela, posle udarca Čipčijua lopta menja putanju i pogađa prečku Dmitrovićevog gola.
21.13 – GOOOL! Srbija od 26. minuta vodi 1:0, strelac je Aleksandar Mitrović!
Kolarov je prošao po levoj strani i snažno šutirao, ali Tatarušanu brani njegov udarac. Lopta ipak dolazi so Mitrovića, koji sa zemlje nekako uspeva da je ugura preko gol linije.
21.05 – Kako vreme odmiče, sve tečniji napadi "orlova". Odbrana Rumunije je na sve većim mukama, ali nikao Srbija da napravi ozbiljniju priliku pred golom Tatarušanua.
20.55 – Prva ozbiljna prilika na meču za Srbiju. Adem Ljajić je izveo korner, Aleksandar Mitrović šutira glavom, ali lopta pogađa prečku.
20.46 – Počeo je meč.
20.43 – Intonirane su himne dve države, uskoro će početi meč.
20.15 – Na stadionu se očekuje oko 15.000 navijača, a prisutna je i veća grupa navijača Rumunije, koja će biti smeštena na južnoj tribini stadiona u Humskoj.
20.00 – Utakmica se igra na stadionu Partizana, a glavni sudija je Rus Vladislav Bezborodov.
19.25 – Poznati su sastavi timova za večerašnji duel:
Srbija: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov (k), Maksimović, Lukić, Milinković-Savić, Ljajić, Tadić i Mitrović;

Rumunija: Tatarušanu, Manea, Balaša, Sapunaru (k), Bancu, Anton, Čipčiju, Marin, Stanču, Draguš i Cukudan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznat Krstajićev tim za Rumune, promenjeno "pola ekipe"! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2018

"Orlovi" u dosta izmenjenom sastavu na susede...Reprezentacija Srbija večeras od 20.45 nastavlja takmičenje u Ligi nacija, na stadionu Partizana dočekuju Rumuniju...Selektor "Orlova" Mladen Krstajić je spremio sastav koji se dosta razliku od prethodnog sa Litvancima...U postavu se vratio Aleksandar...

Nastavak na Sportske.net...

Četiri promene u odnosu na prvi meč: Srbija - Rumunija (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2018

U drugom kolu trećeg ranga Lige nacija naša reprezentacija je domaćin na Partizanovom stadionu (20.45 časova)...Srbija je u prvom kolu u petak savladala Litvaniju u Viljnusu s 1:0, a Rumunija je u Ploeštiju igrala bez golova s Crnom Gorom koja isto u 20.45 u Podgorici dočekuje Litvaniju...Od početka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.