Stefanović: Dominirali smo od početka do kraja

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 23:56

Stefanović: Dominirali smo od početka do kraja

Nenad Stefanović, selektor košarkaša Srbije do 18 godina, blistao je po osvajanju evropskog zlata na turniru u Nišu.

Posle pobede nad Španijom od 81:71, Stefanović je istakao da je naš tim prikazao sjajne igre od početka do kraja turnira.

"Košarka se vratila kući. Dominantno! Nijedna utakmica u egalu, sve na vreme je bilo rešeno! Svaka čast momcima, za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo tim, imamo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za drugog. Da uđeš, igraš pet minuta odbranu, ne pipneš loptu i izađeš iz igre srećan. Statistički, uzmite pogledajte, nismo među najboljima u šutu za tri poena, štaviše, verovatno smo među gorima, ali imamo svaku utakmicu nekog drugog ko je iskočio. Dakle, timski smo stigli do ovog uspeha", naglasio je Stefanović.

On je sa klupe davao instrukcije, smirivao je igrače u važnim momentima.

"Danas je to pomoglo dosta, s obzirom na to da sam juče bio katastrofa. Ali, iskreno, ja sam juče (u polufinalu protiv Nemačke) i više brinuo za ishod utakmice. Danas, nisam imao dilemu koji će da bude ishod posle onakvog otvaranja utakmice".

Ovaj tim uspeo je da nadmaši favorizovane Špance.

"Imali smo cilj da dobijemo Francuze i Špance. To je bio naš cilj, nećemo da se merimo sa drugima, uz sve poštovanje. Naravno, trebalo je dobiti i te timove, svi oni rade, spremaju se ozbiljno. Videli ste da su Nemci treći, ne verujem da je to neko prognozirao. Nekako se videlo na momcima da veruju da možemo da ih dobijemo, iako su Španci bili favoriti i na papiru verovatno bolji pojedinačno".

Istakao je i divnu atmosferu u kojoj je naš tim stigao do velikog trijumfa.

"Ovo ni u najluđim snovima nisam sanjao. Da će biti krcata hala, ovoliko dece... Ovi momci su u Nišu bili kao Bitlsi. Nestvarno iskustvo za njih. Hajde mi ostali smo malo straiji, ali navijanje, ponašanje publike, broj ljudi, fenomenalno".

Na kraju, dodao je da bi voleo da ovo bude samo početak blistavih karijera za ove mlade momke.

"Uvek kažem, i u klubovima gde radim, odnos neki kreće od trenera i stručnog štaba. Mi smo nametnuli to, videli su od nas u stručnom štabu kakav smo bili tim, da svi sarađujemo, iako tu ima raspona u godinama, ima i starijih od mene. Na tome smo insistirali, da je to reprezentativni dres, da ovo nije klub. Momci su bili sjajni, e sad, da li će se zadržati, ja bih voleo", zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danilović pohvalio rezultat, pa otkrio šta je cilj u mlađim kategorijama

Izvor: B92, 30.Jul.2023

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, obratio se posle osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Nišu..."Vrhunski rezultat. Svaka im čast. Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji, mojim saradnicima iz Saveza koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.