Danilović pohvalio rezultat, pa otkrio šta je cilj u mlađim kategorijama

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 23:59

Danilović pohvalio rezultat, pa otkrio šta je cilj u mlađim kategorijama

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, obratio se posle osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Nišu.

"Vrhunski rezultat. Svaka im čast. Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji, mojim saradnicima iz Saveza koji su besprekorno obavili ovaj posao, ovoj predivnoj publici koja je ovim momcima u ovim godinama dala dodatnu snagu i motivacuju. Naravno, iznad svega i pre svega, hvala igračima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treneru, stručnom štabu, Milenku Tepiću, potpredsedniku Košarkaškog saveza, i Aci Bućanu, koji su izvrsno sastavili tim, i treneru Stefanoviću koji je odradio fenomenalan posao. Ovo će ovim momcima ostati za ceo život. Ja sam najiskrenije srećan zbog njih, kada ih vidim da se ovako iskreno raduju", rekao je Danilović, a prenosi zvaničan sajt KSS-a.

Danilović se osvrnuo i na utakmicu.

"Bila je fenomenalna utakmica. Španija je strašna ekipa. Odličnih klinaca imaju… Ovo je naša odlična generacija, nadam se da će imati prostora u svojim klubovima da igraju, jer su stvarno odlični momci", kazao je.

Upitan da li vidi neke igrače za A tim u budućnosti, Danilović je rekao:

"Naravno da ih vidim. Imaju oni još do A tima, ali sigurno da ih vidimo. To i jeste cilj. Znate, način na koji ja razmišljam, ne kažem da je to najispravniji način, ali smatram da sve ove juniorske, kadetske, pionirske selekcije, glavni zadatak je da se stvori nekoliko igrača. Ako se osvoji nešto usput, to je fenomelano, ali, glavni cilj je da dobijemo dva-tri dobra igrača. Među ovim klincima će sigurno da bude odličnih igrača za prvi tim. Samo kažem, nadam se da će imati prostora, koliko je to naravno moguće, u svojim klubovima da igraju."

Da li je ovo neki "domaći zadatak" seniorima…

"Seniori imaju Svetsko prvenstvo. Nadamo se najboljem i to je to. Treba uživati u ovim momcima kako su fenomenalo odigrali…".

Danilović je završnicu ispratio u društvu Horeha Garbahose, predsednika FIBA Evrope.

"Poznajemo se dugo godina. Kao što sam i ja njemu rekao da Španija ima fenomenalne igrače i on je meni isto rekao za naš tim", zaključio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danilović: Svaka čast juniorima Srbije, ostvarili su vrhunski rezultat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2023, 12:47

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je da su juniori Srbije trijumfom na Evropskom prvenstvu u Nišu za igrače do 18 godina ostvarili vrhunski rezultat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.