Statistika kaže: Fabregas najkreativniji fudbaler u Evropi!

Izvor: DupliPas.com, 23.Feb.2011, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika kaže: Fabregas najkreativniji fudbaler u Evropi!

Fudbaler Arsenala Sesk Fabregas je najkreativniji fudbaler na Starom kontinentu, ako je verovati Opta statistici. Španac, koji igra u veznom redu engleskog kluba, stvara prilike svojim saigračima na svakih 29 minuta, više od bilo kog drugog fudbalera u ligama Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske.
Menadžer kluba sa Emirata smatra da njegov kapiten čini Arsenal opasnim timom, i da nije iznenađem statističkim istraživanjima.
'Nisam iznenađen jer najbolje znam koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu DupliPas.com << je on poseban fudbaler. Fabregas je jedan od najvećih razloga zbog kojih mi postižemo dosta golova,' izjavio je francuski stručnjak. Inače, 23godišnji Španac je uknjižio 10 asistencija ove sezone.
Opta statistika se od 1996. godine bavi prikupljanjem, poređenjem i skladištenjem podataka u vezi sa fudbalom, tenisom, ragbijem i ostalim sportovima. Na svakoj utakmici Lige Šampiona i Svetskog Prvenstva možete videti zanimljive podatke koje obrađuje Opta, počev od tačnog broja pretrčanih metara svakog igrača, preciznih i pogrešnih pasova i uspešnih uklizavanja.

Nastavak na DupliPas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.