Start fudbalskog turnira za koji živi ceo Svrljig

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start fudbalskog turnira za koji živi ceo Svrljig

Zbog kiše koja je padala na Vidovdan, tradicionalni Vidovdanski turnir u Svrljigu započeo je dan kasnije nego što je bilo prvobitno planirano.

Ipak, žiteljima ovog kraja odlaganje nije ništa značilo.

Nekoliko hiljada ljudi, od onih najmladjih do najstarijih, došlo je sinoć na teren Sportskog centra „Pastiriše“ da bodre svoje favorite , jer kako kažu, ceo ovaj kraj živi za taj turnir.

„Po Vidovdanskom turniru se u Svrljigu meri vreme, i to sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlogom. Ovaj turnir se organizuje punih 60 godina. U Srbiji nema starijeg fudbalskog turnira“, podsetio je sinoć sve prisutne zvanični spiker.

Pravo oduševljenje gledalaca i igrača izazvala je najava spikera da je njihov turnir ove godine postao deo „Jelen kupa“ i da će pobednik u seniorskoj konkurenciji automatski kvalifikovati na takmičenje “Jelen Kup - Veliko finale“ u Beogradu, među 16 najboljih ekipa iz cele Srbije.

Turnir u Svrljigu zvanično je otvoren utakmicom izmedju klubova „Rasadnik Žića“ iz Niša i „Amfora Bora Bora“ iz Svrljiga. Okršaj koji su priredili fudbaleri oba tima bio je dostojan finala turnira, a okončan je pravičnim rezultatom 2:2.

Od samog zvuka pištoljke i prvog šuta koji je izvela predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, igrači kluba „Rasadnik Žića“ zaigrali su veoma oštro i već u prvom napadu uspeli su da daju gol.

Istom žestinom gosti su nastavili da napadaju i nakon datog gola već u petom minutu uspeli su da vode sa 2:0.

Posle šoka zbog primljenih golova domaći su uspeli da „stanu na loptu“ i da preuzmu terensku inicijativu. Redjali su se napadi domaćih i poneka kontra gostiju, ali se na pauzu posle prvog poluvremena otišlo sa rezultatom 2:0 za goste.

U drugom poluvremenu igrači kluba „Amfora Bora Bora“ preuzeli su terensku inicijativu i njihovi napadi su iz minuta u minut postajali sve opasniji.

Radost domaćim navijačima doneo je igrač Miloš Marković – Mimi, golom iz kontre koja je usledila pošto gostujuća ekipa nije iskoristila priliku za pogodak iz slobodnog udarca.

Nakon postignutog gola publika je oživela što je dalo dodatnu snagu domaćem timu koji je četiri minuta pre kraja utakmice postigao izjednačujući gol. Strelac je bio ljubimac domaće publike Milan Jovanović – Mironi.

Napadi domaćina nastavili su se i u nastavku utakmice, a stopostotnu priliku da postignu pobednički pogodak domaći su propustili dva minuta pre kraja utakmice.

Publika je ispratila sa terena igrače oba tima gromoglasnim aplauzom i uzvicima „idemo u finale“.

Veliki broj navijača sasvim je siguran, posle prikazane igre, da je njihov tim „Amfora Bora Bora“ ozbiljan kandidat za plasman finalni turnir „Jelen kupa“, čak i za osvajanje glavne nagrade „Jelen kupa“ – odlazak na stadion „Park prinčeva“ u Parizu.

Prvo veče fudbalskog turnira u Svrljigu okončano je utakmicom u kategoriji Mesnih zajednica izmedju tima Labukovo-Pirkovac i tima Guševac.

Ovaj susret obilovao je nizom lepih poteza fudbalera oba tima, velikim brojem promašaja, ali i velikim brojem golova – fudbaleri MZ Labukovo-Pirkovac pobedili su rezultatom od 8:2.

Igrači Guševca su se u prvom poluvremenu dobro borili i bili ravnopravan protivnik tako da se na pauzu otišlo sa rezultatom 3:2 za MZ Labukovo Pirkovac. U drugom poluvremenu, medjutim, bili su potpuno nadigrani, i primili su pet pogodka a da pri tom nisu uspeli ni jednom da zatresu protivničku mrežu.

Igrač MZ Labukovo Pirkovac osamnaestogodišnji Viktor Vasić na ovoj utakmici čak četiri puta upisao se u listu strelaca.

„Bila je ovo prva utakmica po grupama, slabe su još ekipe tako da nismo stigli teško do pobede. Videćemo kasnije u eliminacionoj fazi kakve će utakmice biti“, istakao je Vasić koji trenira u klubu za mali fudbal „Radnički“ iz Niša.

On je dodao da je njegova ekipa prošle godine takodje učestvovala na turniru tako da već dobro poznaje i ostale timove.

„Mi smo ove godine u našoj grupi najjači ali ima i u drugim grupama dobrih ekipa“, rekao je Vasić.

Turnir u Svrljigu pružiće mnogo uživanja ljubiteljima fudbala i narednih dana jer se na spisku prijavljenih nalaze neki od najuspešnijih klubova za mali fudbal iz ovog dela zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.