Start Stoneru

Izvor: RTS, 15.Okt.2011, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start Stoneru

Na trci u Australiji kao prvi startovaće domaći vozač Kejsi Stoner koji je do te pozicije došao najbržim krugom na stazi „Filip Ajlend".

Uz Stonera na startu trke, u nedelju od 7 časova po srednjeevropskom vremenu, naći će se Horhe Lorenco na Jamahi i vozač San Karlo Honde Gresini Marko Simončeli.

Stoner je u kvalifikacijama pred svojim navijačima nastavio dominaciju započetu još tokom prvog treninga. Iako se na prvoj poziciji smenjivao sa Lorencom i timskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolegom Danijem Pedrosom, na kraju niko nije mogao da ga spreči da 11. put ove sezone bude najbolji u kvalifikacijama. Lorenco je kvalifikacije završio sa skoro pola sekunde zaostatka, dok je Simončeli bio desetinku i po dalje.

Najveće iznenađenje u kvalifikacijama napravio je Alvaro Bautista, koji je na Suzukiju došao do četvrte pozicije, ispred Andree Dovicioza na Repsol Hondi i Nikija Hejdena, koji je bio najbolje plasirani vozač Dukatija.

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Australije:

1. Kejsi Stoner (Australija) Repsol Honda 1:29.975

2. Horhe Lorenco (Španija) Jamaha + 0.473

3. Marko Simončeli (Italija) San Karlo Honda Gresini + 0.624

4. Alvaro Bautista (Španija) Rizla Suzuki + 0.739

5. Andrea Doviciozo (Italija) Repsol Honda + 0.805

6. Niki Hejden (SAD) Dukati + 0.817

7. Ben Spiz (SAD) Jamaha + 0.860

8. Dani Pedrosa (Španija) Repsol Honda + 0.896

9. Kolin Edvards (SAD) Monster Jamaha Teh 3 + 1.262

10. Loris Kapirosi (Italija) Pramak Dukati + 1.608

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.