Starović i Benedek-Ružičić osvojile zlato

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starović i Benedek-Ružičić osvojile zlato

Srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Benedek - Ružičić osvojile su danas zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Starović i Benedek-Ružičić su u finalu trke K2 na 500 metara trijumfovale u vremenu 1:49.904 minuta.

Srebro je pripalo rumunskoj posadi Roksana Borha-Elena Meroniak (1:50.925), a bronza takmičarkama iz Mađarske Ana Karaš- Nineta Vad (1:51.174).

Ovo je prva zlatna medalja za Srbiju na Igrama u Baku. Prethodno je rvač Viktor Nemeš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojio srebro u kategoriji do 75 kilograma.

Od ostalih srpskih takmičara, Nikolina Moldovan je u finalu jednoseda na 500 metara zauzela sedmo mesto u vremenu 2:08.447, dok je četvorosed na 1000 metara u sastavu Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert, Dejan Terzić bio šesti (3:10.740).

Kasnije danas u finalnim trkama nastupiće Nikolina Moldovan (K1-200, K1-5000), sestre Moldovan (K2-200), Marko Dragosavljević (K1-200), Nebojša Grujić/Marko Novaković (K2-200) i Milenko Zorić (K1-5000).

Srpske kajakašice: Presrećne smo zbog zlatne medalje

Srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Benedek - Ružičić poručile su danas da su presrećne zbog osvojene zlante medalje na Evropskim igrama u Bakuu.

"Tek postajemo svesne šta se dogodilo, presrećne smo zbog ove zlatne medalje jer je ostvarena u najjačoj konkurenciji, tu su bile Rumunke aktuelne šampionke Evrope, Nemice, Mađarice… Odveslale smo odličnu trku i ne samo ovu nego i u kvalifikacijima, a osećamo obe da ovaj čamac može još više, odnosno da imamo prostora da još napredujemo,“ rekla je Starovićeva po završetku trke.

"Veoma sam srećna. Ovde su bile najjače postave. Uradile smo ono što smo se dogovarali na treninzima. Imale smo najbolje vreme u kvalifikacijama pa smo pomislile da možemo do medalje, ali smo ostale skoncentrisane i stigle smo do zlata,", rekla je Benedek - Ružičić.

Trener Dušan Ružičić istakao je da se srpski dvosed nalazi na pravom putu pred Svetsko prvenstvo u Milanu, koje je ujedno i kvalifikaciono za Rio de Žaneiro.

"Veoma sam zadovoljan. Takmičenje je bilo jače od Evropskog prvenstva, jer su došle najbolje posade iz Mađarske i Nemačke, koje se nisu takmičile na EP. Čeka nas još dosta rada, devojke su novi dvosed, uveslavaju se još i rezultati su sve bolji", rekao je Ružičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Starović i Benedek-Ružičić osvojile zlato u Bakuu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2015

Srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Benedek - Ružičić osvojile su danas zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu...Starović i Benedek-Ružičić su u finalu trke K2 na 500 metara trijumfovale u vremenu 1:49.904 minuta...Srebro je pripalao rumunskoj posadi Roksana Borha-Elena Meroniak (1:50.925),...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić osvojile z

Izvor: Akter, 16.Jun.2015

Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić osvojile su prvu zlatnu medalju za Srbiju na Evropskim igrama i to u disciplini kajaka K2 500 m, sa vremenom 1:49.904 minuta..Iza njih su ostale aktuelne šampionke Evrope dvosed iz Rumunije Borha Roksana i Meroniak Elena sa vremenom 1:50.925 i Mađarice Karaš...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.