Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 10:54

Stanković promoviše novu odbranu, čeka se Petrovićev odgovor Sanogu

Crveno-beli večeras u 19 časova dočekuju Radnički iz Niša u okviru drugog kola Superlige

Protivnik nije bio baš kvalitetan, ali tim Dejana Stankovića dobio je visoku ocenu za prikazno na prvenstvenoj premijeri protiv Novog Pazara. Crveno-bele u drugom kolu očekuje mnogo teži ispit, pošto će srpskog šampiona testirati Radnički iz Niša (19 časova, TV Arena). Tim Radoslava Bataka bio je jednako efikasan kao Crvena zvezda u prvom kolu. Lako su Nišlije slavile >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u sudaru sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca (3:0), pa na najveći srpski stadion dolaze rasterećeni.

Mladi trener gostiju Radoslav Batak najavio je da će izmeniti tim za gostovanje na Marakani – kasnije je tu izjavu modifikovao- i da je na takav korak primoran zbog gustog rasporeda. Posebno što su zbog virusa korona Nišlije kasnije počele pripreme. To će donekle olakšati posao crveno-belima, ekipi koja tradcionalno lako izlazi na kraj sa Radničkim. Sigurno je da u gostujućem timu neće biti iskusnog napadača Nemanje Kojića, neizvestan je i nastup bivšeg krila crveno-belih Nenada Gavrića. Zbog praznih tribina Marakane navijače Crvene zvezde neće moći da pozdrave nekadašnjeg ljubimca Filipa Kasalicu, novog predvodnika napada Nišlija. Jasno je da Radnički ima vrlo iskusan tim i da bi mogao da napravi više problema crveno-belima od Novog Pazara.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U poslednjih 13 međusobnih duela Crvena zvezda je ostvarila 12 pobeda uz jedan remi na Čairu iz novembra 2018. godine. Nišlije su i za vreme evropskog pohoda bile lak zaloga za Zvezdu. Prošle sezone Crvena zvezda je zabeležila dve identične pobede od 2:0.

Mladi trener crveno-belih Dejan Stanković priznao je da će izvršiti određene korekcije u timu, odnosno rotacije. Najavio je da u sastavu neće biti mladog Strahinje Erakovića, što znači da će šansu, najverovatnije, dobiti Srđan Babić. Bivši mladi reprezentativac Srbije je realnija opcija od Miloša Degeneka koji je na izlaznim vratima Marakane. Očekuje se da pored Veljka Nikolića drugi bonus igrač bude Njegoš Petrović. Mladi vezista je propustio start prvenstva zbog lakše povrede skočnog zgloba. Sada će imati zadatak da odgovori na Stankovićeve zahteve i zadrži nivo koji je demonstrirao Seku Sanogo.

„Počeli smo pripreme pre 20 dana, biće sigurno rotacija. Svi su dobro osim Milunovića, on je tek počeo da trčkara, nadam se da će biti u punom procesu za pet do sedam dana. Verujem da će Radnički doći da se nadigrava, ali nas to ne zanima. Znamo kako ćemo se ponašati“, rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Tim Dejana Stankovića teško prima golove. Mreža Milana Borjana zamo jednom se zatresla i u pripremnom periodu, Novi Pazar nije došao u situaciju da ugrozi crveno-bele. Dakle, Zvezda ima sve preduslove da još jednom pobedom podigne samopouzdanje uoči početka evropskih kvalifikacija. I to bez primljenog gola.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (19 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Nikolić, Ivanić, Spiridonović, Katai – Tomane.

RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić, Letić – Subotić, Pejović – Živković, Mitrović, Gavrić – Kasalica.

SUPERLIGA, 2. kolo

Sreda

17.00: (2,70) Inđija (3,15) Voždovac (2,70)

17.00: (13,00) Novi Pazar (6,50) Partizan (1,20)

19.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički (14,00)

19.00: (2,05) Javor (3,40) Napredak (3,70)

19.00: (2,05) Metalac (3,35) Mačva (3,80)

19.00: (3,30) Bačka (3,30) Spartak (2,10)

19.00 (7,75) Rad (4,30) TSC (1,45)

19.00: (1,67) Radnik (3,70) Mladost Lučani (5,70)

19.00: (3,50) Zlatibor (3,30) Proleter (2,15)

21.00: (1,75) Vojvodina (3,50) Čukarički (5,10)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.