Stanković izgubio derbi u Mađarskoj: Ako bih komentarisao suđenje...

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 00:58

Stanković izgubio derbi u Mađarskoj: Ako bih komentarisao suđenje...

Fudbaleri Pakšija savladali su Ferencvaroš u derbiju kola mađarskog šampionata rezultatom 3:2 i uvećali vođstvo na tabeli naspram večerašnjeg rivala.

Bio je ovo pretposlednji meč za oba tima pred pauzu u prvenstvu, samim tim ekipa Pakšija završiće godinu na prvoj poziciji.

Prethodnih sedam godina, sve do ove sezone, Ferencvaroš je bio dominantan u ovoj fazi prvenstva - poslednjih sedam sezona završavao je godinu kao lider.

Ovog puta isprečio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu se Pakši koji u svojim redovima nema nijednog stranca, ali, očito, u tom klubu rade izuzetno kvalitetan posao sa domaćim kadrom.

Ferencvaroš, sa druge strane, raspolaže sa najvećim budžetom u ligi, samim tim ima najviše mogućnosti da dovodi strane fudbalere. Večeras ih je čak desetorica bila u startnoj postavi ekipe Dejana Stankovića, uključujući i Aleksandra Pešića.

Jedino je golman Dibuš, reprezentativac, branio čast Mađara.

Meč u Pakšiju bio je rešen u 85. minutu kada je domaćima suđen penal, a Sabo ga realizovao za vođstvo od 3:1.

"Ako bih komentarisao suđenje, dobio bih zabranu, pa bih radije prepustio novinarima da ocenjuju sudijsku odluku" , rekao je Stanković novinarima posle meča komentarišući penal za protivnika.

"Izgubili smo tri boda, a ne titulu. Uprkos porazu, nismo igrali loše. Pakš je postigao pogodak posle prvog kornera, a potom se desila i greška Ismaila Anebe. To nam je otežalo posao, ali ne krivim igrače. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, imali smo priliku da izjednačimo, ali crveni karton je u velikoj meri uticao na našu dalju igru", zaključio je Stanković čiji tim ima samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.