Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 10:48

Stanković angažovao „oca“ Pižona: Radiće na osnovnim elementima sa projektima kluba

Da li je ovo šamar u lice brojnim omladinskim školama?

Mnogo toga vezuje aktuelnog trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića i jednu od najvećih legendi kluba Vladimira Petrovića Pižona. Tokom omladinskog staža Stanković je bio kapiten Pižonove generacije, jedne od najboljih u istroji kluba koja je iznedrila sedmoricu kapitena kluba sa Marakane. Potom je Petrović dao šansu Stankoviću u epskom meču protiv Kajzerslauterna i otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mu vrata velike karijere. Pomenuti detaljii stvorili su neraskidivu vezu, čak naterali Dejana da u šali, nebrojano puta, kaže kako mu je Piki jedan od fudbalskih očeva.

Sada je došlo vreme da Dejan Stanković i četvrta Zvezdina zvezda ponovo sarađuju. Trener srpskog šampiona odlučio je da u svoj stručni štab praktično implementira Vladimira Petrovića Pižona i dodeli mu ulogu po kojoj je bio prepoznatljiv tokom trenerske karijere. Naime, Vladimir Petrović je već nekoliko sedmica prisutan na treninzima Crvene zvezde, i to u ulozi demonstratora i čoveka koji treba da poboljša osnovne fudbalske reference mladim igračima. Odnosno projektima kluba.

Naime, u prethodnom periodu Stanković je dijagnostifikovao jedan od problema mlađih igrača. Odnosno shvatio da bez obzira na talenat i velika klupska očekivanja, posle kompletnog staža u omladinmskoj školi, moraju dodatno da rade na osnovnim elementima. Odnosno prijemu i predaji lopte, kao još nekim detaljima. A boljeg čoveka za unapređenje takvih stvari od Vladimira Petrovića Pižona nema.

Pižon je sa velikom radošću prihvatio poziv nekadašnjeg đaka i kapitena omladinskog tima. Zaskukao rukave, obukao posle dužeg vremena trenerku i počeo sa dodatnom nastavom na kojoj su, između ostalih, Marko Lazetić, Petar Stanić, Strahinja Eraković...

Veruje Stanković da će Vladimir Petrović Pižon pomoći mlađim igračima da napreduje. Uostalom, Stanković je svestan da boljeg čoveka za nadgradnju klinaca od Pižona nema. Reći će vam to svako ko je gledao Pižonovu demonstraciju tehnike na bar jednom treningu dok je bio u trenerskom zenitu. Znao je kao selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore da opali dijagonalu dugu 50 metara koja je pogađala u unutrašnji deo kopačke ciljanom igraču. Da ne govorimo da je kao šef stručnog štaba Crvene zvezde 2009. godine znao da postidi tadašnje bekove savršenim centaršutevima ka napadaču Dejanu Lekiću. Punio je oči posmatračima treningama tim detaljima.

Iako ima 66 godina očigledno je da Pižon, bar u tom zanatskom delu, može mnogo toga da ponudi. I Stankovićevu ideju treba podržati, ali... Posle Pižonovog angžamana postavlja se pitanje o tome da li je igračima iz omladinske škole potrebna dodatna obuka i kako sa određenim nedostacima dolaze do prvog tima.  I da li sve nabrojano predstavlja ozbiljan šamar  brojnim fudbalskim školama u Srbiji.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.