Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 16:47

Stanković: Uzalud je da gledamo druge, kada sve zavisi od nas

Strateg Crvene zvezde optimista pred seriju poslednjih jesenjih izazova

Pakleni ritam i brobe na tri fronta Crvena zvezda će nastaviti na gostovanju Mladosti sutra od 13.30 časova. Duel u Lučanima za šampiona Srbije predstavljaće ulazak u završnicu jesenje trke, a Dejan Stanković istakao je fizičke napore sa kojima se njegov tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << suočava usled borbi u prvenstvu, kupu i Ligi Evrope.

"Završili smo duel u Kupu Srbije. Znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem tečnu i efikasnu igru. Znam koliko smo radili tokom reprezentativne pauze, morali smo da se spremimo za devet utakmica i ritam nedelja-sreda. Dosuli smo benzina, radili dosta jako što se dalo videti po prikazanom u igri, ali to je sve u cilju pripreme za ritam koji nas očekuje", rekao je Stanković.

Deo igrača tek se vratio sa reprezentativnih obaveza, a kad se u obzir uzmu poovređeni, opcije stratega crveno-belih su prilično sužene.

"Sanogo i Veljko Nikolić su van stroja, kao i Dioni i Falko. Ostali će svi biti na raspolaganju. Imamo trening za sat vremena i tu ćemo lepo sklopiti. Kanga je stigao, preminuo mu je otac tako da je dobio od kluba i od nas podršku i vreme potrebno da bude uz familiju. Biće međutim na raspolaganju za sutra. Borjana nisam još video, juče popodne je stigao. Videćemo se danas, ali navikao je on na ovakav ritam".

Pri osvrtu na rivala Stanković je oprezno birao reči istakavši težinu zadatka.

"Nema izgovora, težak teren za igru i teško gostovanje. Dosta smo se namučili i na Marakani, radi se o ekipi koja ima isti stil igre već godinama, sa dosta presinga i igre po celom ternu, to je njihova taktika. Radili smo juče, radićemo i danas, kroz analize ćemo se spremiti što bolje. Gledaćemo da ih što više namučimo, da što ranije povedemo jer u takvim utakmicama jedan rani gol olakšava posao. Iznenadilo me je da su imali dosta loš start, možda najlošiji u klupskoj istoriji, ali su se izdigli, zaređali su lep niz dobrih rezultata i gostovanje će biti dosta teško".

Ubrzo nakon duela u Lučanima u derbiju kola snage će odmeriti Partizan i Vojvodina, a šef stručnog štaba Zvezde nedavno je imao prilike da se uveri u kvalitete Novosađana koji bi mogli da u Humskoj zakuvaju šampionsku trku.

"Znam kako smo tešku utakmicu odigrali u Novom Sadu i mogu da pričam o Vojvodini i Đorđeviću. Radi se o odličnom protivniku, sistematski dobro nameštenom na terenu, spremnom da odgovori i na polukontre i na kontre. Imaju dobre kontre, ali džabe je da pičamo šta bi bilo kad bi bilo, jer sve zavisi od nas. Na nama je da donesemo tri boda za Beograd, pa ako se dese desiće se, ako ne, opet idemo dalje", rekao je Stanković.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković pred gostovanje u Lučanima: Rani gol menja sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2021

Crvena zvezda će u nedelju od 13 časova i 30 minuta gostovati Mladosti u okviru 17. kola Superlige Srbije, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković..."Pre svega, moram da uputim saučešće porodici Lale Nikolića sa čije sahrane upravo dolazim. On je bio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stanković: Čeka nas teško gostovanje

Izvor: RTS, 20.Nov.2021

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da njegov tim očekuje teško gostovanje u Lučanima sa domaćinom koji ima vrlo specifičan i neugodan stil igre. Iako će tim nastupiti u znatno izmenjenom sastavu zbog povreda igrača, očekuje da će crveno-beli nastaviti uspešnu pobedničku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.