Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2021, 22:56

Šta zna dete šta je polufinale: Florijan Virc odveo Nemačku u borbu za titulu (VIDEO)

Najmlađi u sastavu Pancera sa dva gola za devet minuta izbacio Holandiju – 2:1

Zapamtite to ime – Florijan Virc. Sigurni smo da će se i oni kojima za sad ne zvuči poznato, susretati s njim često u budućnosti.

Jer, Florijan je kao najmlađi uskočio u reprezentaciju Nemačke do 21 godine za Evropsko prvenstvo. A, on je odveo pravo u finale! Mladom ofanzivnom vezisti Leverkuzeno bilo je dovoljno samo devet minuta da otvori vrata finala, da izvuče >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Holanđanima tlo pod nogama – 2:1.

Za titulu prvaka Evrope boriće se Nemačka i Portugalija 6. juna u Ljubljani.

Polufinale jedva da je počelo, što bi se žargonski reklo „publika još nije ni zauzela svoja mesto“, a Nemačka je povela 1:0. Rekao je Florijan Virc rivalima „dobro veče“ i odmah ih je matirao, posle tridesetak sekundi igri. Majstorski se ubacio na prvu stativu i centaršut po zemlji preusmerio u mrežu.

Nisu stigli Holanđani ni da podignu glavu od šoka, a na semaforu je bilo 2:0. Ponovo taj zvrk Virc, rutinska egzekucija. Ko bi rekao da će biti takav razvoj događaja, pogotovo što su Nemačka i Holandija biti rivali u grupi u prvoj fazi takmičenja i završilo se 1:1, s tim što su se Panceri golom pred kraj spasli poraza.

Sve ono što je Vircu polazilo za nogom, toliko nije Mergimu Beriši. Da Nemačka nije uspela da izdrži veliki nalet Lala u poslednjih pola sata, tragičar bi bio Beriša, koji je TRI puta pogodio stativu za 80 minuta igre, dok umoran nije izašao s terena.

Bili su Panceri bolji tokom većeg dela meča, pogotovo u prvom poluvremenu, ali poslednjih pola sata je pripalo Holanđanima. Smanjili su na 2:1, veliku šansu je promašio Boadu za izjednačenje, a pet minuta pre kraja je postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 21 GODINE - POLUFINALE

Četvrtak

Španija - Portugalija 0:1 (0:0)

/Kuenka 80ag/

Holandija – Nemačka 1:2 (0:2)

/Šurs 67 – Virc 1, 8/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.