Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 18:48

Šta čeka Hulijana Alvareza? Evropski klubovi stali u red, River bi mogao da ostane bez centa

Klub sa Monumentala ističe da je već u pregovorima sa talentovanim ofanzivcem oko nove saradnje, ali njegovi predstavnici tvrde suprotno, a interesovanje već pokazali Inter, Milan, Sevilja, Bajer Leverkuzen i Borusija Dortmund

Digao je Hulijan Alvarez Argentinu na noge. Oduševio fudbalske zaljubljenike širom sveta. Utisak je da je pitanje vremena kada će se preseliti na Stari kontinent. Momka koji je rešio poslednji Superklasiko već prate brojni evropski klubovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a River Plejt se boji da bi Buenos Ajres mogao da napusti kao slobodan igrač već naredne godine.

21.00: (1,22) Inter (7,75) Šerif (16,0)

Iako već neko vreme važi za jednog od najtalentovanijih argentinskih fudbalera, 21-godišnji fudbaler je posebnu pažnju na sebe skrenuo partijom za desetku na stadionu Marselo Bjelsa u Rosariju. Na tlu Njuels Old Bojsa postigao je dva pogotka i upisao dve asistencije i najavio da bi mogao da bude nova velika stvar argentinskog fudbala.

Nije mu dugo trebalo da tu titulu potvrdi. Početkom oktobra je gotovo samostalno srušio najljućeg rivala Rivera, dva puta zatresao mrežu Boke Juniors i postalo je jasno - Hulijan Alvarez je blago kluba sa Monumentala.

Situacija ipak nije tako bajna po Milionere. Posle het-trika u sudaru sa San Lorencom povela se priča o budućnosti mladog argentinskog reprezentativca. Ugovor sa Riverom mu ističe na kraju naredne godine, ima otpusnu klauzulu od 25.000.000 evra, ali ako se njegov status na Monumentalu u skorijem roku ne promeni, izvesno je da velikan južnoameričkog fudbala neće moći da računa na veliku zaradu od odlaska svog najvećeg bisera. Ako bude išta i prihodovao.

Alvareza već pomno prate velikani iz Prestonice mode - Inter i Milan. Za njegove usluge interesovanje su pokazali i Bajer Leverkuzen i Borusija Dortmund. Nije njegov potencijal promakao ni Seviljinom transfer guruu Monćiju. Sve to brine čelnike Rivera, s ozbirom na situaciju sa ugovorom, ali i problem koji se javio sa trenerom Marselom Galjardom, kojem saradnja ističe kroz par meseci.

Argentiski Ole prenosi da sa Monumentala tvrde da su već otvorili pregovore oko produžetka saradnje sa Alvarezom, ali njegovi agenti napominju da to još nije slučaj, da postoje pozitivni signali, ali ne i konkretni razgovori. Ističu da je mladi fudbaler trenutno skoncentrisan samo na svoje nastupe i rezultate kluba i da bi u finišu sezone bilo pogubno opterećivati ga pričama o ugovoru.

Tako bi već u januaru mogle da pristignu i prve ponude na adresu Milionera, ali ne po ukusu čelnika kluba. Odbili su svojevremeno 12.000.000 dolara (10.320.000 evra) od američkog Orlanda, pa se boje da bi u zimskom prelaznom roku mogli da dobiju još slabije ponude. Na leto, kada uđe u poslednjih šest meseci ugovora, mogli bi da ostanu i bez centa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.