Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 20:35

Šta bi Ajntraht bez Kostića?! Asistencija, zasluge za prvi gol i tri boda, Šalke pet meseci bez ligaške pobede (VIDEO)

Slavlje u Frankfurtu, srpski reprezentativac ponovo bez greške

Ako Ajntraht na kraju sezone bude izborio plasman u Ligu Evrope, biće to isključivo zbog čistog majstorstva Filipa Kostića! Srpski reprezentativac igra najbolji fudbal svoje dosadašnje karijere i bukvalno sam održava Ajntraht u igri za Evropu, pa bi velika šteta bila ako ne iskoristi momentum da ovog leta ostvari transfer u neku veću sredinu...

Ajntraht je kao domaćin savladao Šalke sa 2:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (1:0), a Kostić može slobodno da ponese sve zasluge za osvojena tri boda jer je pobedi doprineo sa asistencijom za drugi gol, dok je kod prvog imao velike zasluge jer je otvorio kontru iz koje je nekoliko trenutaka kasnije Andre Silva zatresao mrežu.

Videlo se od samog početka da će Ajntraht svim silama jurišati na tri boda i da će Šalke imati samo sporednu ulogu. Doduše, na kraju je bilo povuci-potegni, ali su tri boda ipak ostala u Frankfurtu.

Ajtraht je protivnika otvorio na prepad. Gotovo niotkuda domaćin je dobio šansu da postigne gol i tako dođe u priliku da komanduje tempom igre, što je Kostić omogućio malo pre isteka pola časa igre. Dobru je odbranu odigrao u duelu sa Džondžom Kenijem, oteo mu loptu i zatim upalio turbinu kako bi brzo izneo istu na protivničku polovinu. Brzo je pronašao Daičija Kamadu, koji je zatim prosledio loptu bez greške za Andrea Silvu i ubrzo je na semaforu stajalo 1:0.

Nije se Ajntraht mnogo zaletao u nastavku meča, već je strpljivo čekao svoju šansu da dokrajči protivnika. To se dogodilo tačno u 50. minutu posle centaršuta sa desne strane. Idealna pozicija za levonogog Kostića da pošalje opasnu loptu, a David Abraham je iskoristio užasnu postavku odbrane kako bi praktično kao na treningu potpuno nesmetano glavom pogodio pravo u centar i duplirao vođstvo.

Očekivalo se da će Ajntraht mirnije da privede utakmicu kraju, ali nije tako bilo. Venston Mekeni je samo devet minuta kasnije prepolovio minus posle dobrog centaršuta Alesandra Šofa i utakmica je ponovo bila otvorena! Šalke je krenuo u totalnu ofanzivu, počeo da steže obruč oko gola Kevina Trapa i zamalo potpuno obrisao zaostatak, ali je na kraju je ključnu ulogu odigrao Abraham! Naime, on je sa gol linije glavom skinuo snažan udarac Mihaela Gregoriča i tako sprečio Šalke da se potpuno vrati u život, što je na kraju bila možda i prelomna tačka utakmice.

Mogao je Ajntraht i mnogo ranije da potvrdi trijumf, ali se posle Abrahamove intervencije na drugoj strani Andre Silva propisno obrukao. Naime, uspeo je da izađe sam pred golmana samo nekoliko momenata pošto je Džan Bozdogan zaradio drugi žuti karton i tako oslabio goste, ali je čistu šansu upropastio lošim pokušajem koji je na kraju ipak ostao nekažnjen. Srećom po Ajntraht...

I to nije bilo sve. Ranije su Kamada na jednoj i Rabi Matondo na drugoj strani imali svoje promašaje, ali ne tako velike koliki je bio Silvin... Ostalo je 2:1. Šalke je svoju katastrofalnu seriju utakmica bez pobeda u 90 minuta igre produžio na, verovali ili ne, 16 utakmica! Iliti pet punih meseci...

BUNDESLIGA - 32. KOLO

Utorak

Menhengladbah - Volfzburg 3:0

/Hofman 10, 30, Štindl 65/

Frajburg - Herta 2:1 (0:0)

/Grifo 61, Petersen 71 - Ibišević 66pen/

Union Berlin - Paderborn 1:0 (1:0)

/Zolinski 27ag/

Verder - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Levandovski 43/

Nedelja

Ajntraht - Šalke 2:1 (1:0)

/Silva 28, Abraham 50 – Mekeni 59/

20.30: (2,85) Augsburg (3,40) Hofenhajm (2,45)

20.30: (1,45) Leverkuzen (4,60) Keln (7,00)

20.30: (1,28) Dortmund (6,00) Majnc (9,50)

20.30: (1,28) RB Lajpcig (6,00) Fortuna Diseldorf (9,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.