Šruder se izvinio – da li je to dovoljno da se Kleber vrati?

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 10:53

Šruder se izvinio – da li je to dovoljno da se Kleber vrati?

Nemački reprezentativac Denis Šruder izvinio se saigraču iz nacionalnog tima Maksiju Kleberu nakon komentara zbog kojih je potonji odlučio da ne igra na SP.

Šruder je u nedavnom razgovoru za podkast "Got Nexxt" kritikovao odluku Klebera da ne igra na prethodnom Eurobasketu, na kojem su Nemci igrali odlično i osvojili bronzanu medalju.

Kleber je to leto odjavio reprezentaciju jer je biio povređen, što je nekoliko puta ponovio, a ne da "radi na sebi i da poboljša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju igru", kako su neki mislili.

"Bio sam u fazonu, ok, ali na kom segmentu igre on želi da poradi? U NBA, ako si dobar u nečemu, držiš se toga. Ne bi imalo smisla da centar sad hoće da poradi na vođenju lopte. On zna koja je njegova igra i koja mu je uloga. Naravno, prihvatio sam njegovu odluku ali je bilo teško da je poštujem. Da je imao drugi razlog - na primer novi ugovor ili da hoće da igra duže - to bi bilo sasvim u redu za mene", rekao je nedavno Šruder o odluci Klebera da preskoči Evrobasket.

Usledila je reakcija Klebera na ove reči Šrudera koju niko nije očekivao - doneo je odluku da ne igra za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

"Zaista mi nije cilj da pokvarim dobru hemiju u ekipi od prošlog leta. Ne želim da budem remetilački faktor", odgovor je 31-godišnjeg igrača Dalasa na Šruderove prozivke.

Razumeo ih je kao stav čitave svlačionice i Saveza, ne samo kao izjavu Šrudera, pa je doneo odluku da se povuče iz reprezentativne akcija ovog leta.

"Odlučio sam zato da je najbolje za sve da ne igram (na Svetskom prvenstvu). Nedavne, nesrećne i neprimerene izjave o meni su mi 100 odsto jasno stavile do znanja da nisam dobrodošao u reprezentaciju“, rekao je Kleber.

Usledilo je izvinjenje Šrudera.

"Želeo bih da se izvinim Maksiju Kleberu i njegovoj porodici zbog svojih izjava i nelagode koju sam uzrokovao. Nikada mi nije bila namera da bilo koga stavim u neugodnu situaciju ili da uzrujam nekoga u ekipi. Moja namera bila je samo da se zauzmem za tim i da jasno stavim do znanja da bih za svoju ekipu uradio sve. Sve to nije bilo ništa lično protiv Maksija Klebera s moje strane. Svi koji me znaju, znaju i da sam direktan čovek. Uvek pretpostavljam da osoba s kojom pričam razume šta želim da kažem, ali to nije uvek slučaj. I dalje ga cenim, poštujem njegovu karijeru i nadam se da će prihvatiti moje izvinjenje", stoji u Šruderovom saopštenju.

Ostaje da se vidi i da li će to biti dovoljno da se Kleber predomisli...

Nemačka se na Svetskom prvenstvu nalazi u grupi sa Australijom, Finskom i Japanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.