Šruder i Tajs junaci Nemačke, De Kolo promašio produžetak!

Izvor: B92, 09.Sep.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šruder i Tajs junaci Nemačke, De Kolo promašio produžetak!

Košarkaši Nemačke su prošli u četvrtfinale Evrobasketa pobedom nad Francuskom 84:81 i izbacili polufinaliste prošlog Evrobasketa i osvajače bronzane medalje.

Francuzi su pred svoj četvrtfinalni meč bili favoriti jer je Nemačku tokom većeg dela priprema i na samom turniru uglavnom vukao jedan momak, Denis Šruder.

On je sa 21 poenom i osam asistencija i ovog puta bio jedan od najboljih na parketu uz Danijela Tajsa koji je imao poen više, a svom učinku je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još i sedam skokova.

Francuska po prvi put od 1997. godine neće igrati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za košarkaše, a na tom putu im nije pomogla ni sjajna partija Evana Furnijea koji je imao 27 poena. Boris Dijao je popunjavao sve svoje kolone sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija.

Ni to nije bilo dovoljno zašta je dovoljno pogledati šut Nemačke u poslednjoj četvrtini. Šest trojki i ukupno 29 poena za skoro NBA četvrtinu u kojoj je briljirao Tajs obezbedilo je Nemcima veliku pobedu i novi veliki ispit jer čekaju pobednika meča Turska – Španija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.