Srpski džin u centru pažnje: O Bobiju pričaju Đinobili, Dankan, Greg Popovič...

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski džin u centru pažnje: O Bobiju pričaju Đinobili, Dankan, Greg Popovič...

"Ima odličan osećaj. Velika je meta kada je u reketu. Dobro kontroliše loptu, ima velike šake. Odličan košarkaš!", ističe čuveni Argentinac

Boban Marjanović je trenutno u centru pažnje San Antonija. Čini se da je ovo deo sezone kada će dobiti više minuta zbog izostanka Tima Dankana i Lamarkusa Oldridža, pa naš reprezentativni centar ima priliku da se nametne i pokaže šta zna. Koliko je spreman. Koliko je dobar košarkaš.

"Dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je od mene što igram, ali mi je žao što smo izgubili poslednji meč. Čini mi se da možemo dosta da unapredimo igru, da igramo mnogo bolje. To je moje mišljenje. Ovo je moj san. Zaigra mi srce kada čujem svoje ime sa tribina prilikom zagrevanja. Minuti mi pomažu, sve mi to daje samopouzdanje", kaže Marjanović.

Njegov trener Greg Popovič kaže da Bobi konstantno napreduje.

"Bobi je dobar košarkaš. Samo treba da se navikne na NBA ligu, da bude fizički adaptiran i tako to. Konstantno napreduje", ističe strateg Sparsa.

Amerika priča o Bobiju! Greg Popović: Ubaciće 40; Durant: Baš mi se sviđa kako igra

Zadovoljstvo Bobijem nije krio ni legenda Tim Dankan. Nije tajna da je on bio tutor našem centru kroz sezonu i da se oni dobro slažu. Ipak, nije tako bilo na samom početku.

"Kada je došao u klub nisam imao nikakva očekivanja od njega. Nisam znao ni kakav je tip košarkaša. Očigledno je da je ove sezone imao neke zaista velike momente. Bleskove toga šta može da bude. I što će biti", rekao je Dankan.

Legendarni teškaš je istakao da je Bobijeva partija protiv Majamija bila impresivna. Naš centar je za 13 minuta postigao 19 poena.

"To je bilo zaista impresivno. Ušao je na teren i stvarno dominirao. Mlad je i još mnogo uči, ali je vredan i ima dobar pristup. U budućnosti će biti važan faktor u našem timu", kaže Dankan.

Svoje viđenje Marjanovićeve igre dao je i njegov saigrač, čuveni Argentinac Manu Đinobili. Morate priznati da se njegovo mišljenje visoko ceni.

"Ima odličan osećaj. Velika je meta kada je u reketu. Dobro kontroliše loptu, ima velike šake. Odličan košarkaš! Stvar je u tome što je on tek na početku NBA karijere. Mora da se navikne na brzinu protivnika. Talentovan je, ima veštine i doneće nam mnogo toga", istakao je Đinobili, a potom se osvrnuo na to kako će različiti timovi "ležati" Marjanoviću.

"U duelima sa nekim ekipama će mu biti baš teško. Na primer Golden Stejt. Kada morate da izađete na kapicu i  udvojite igrače to je teško kada ste veliki. To je brz tim. Ipak, sa nekim sporijim protivnicima on će nam doneti veliku prevagu", zaključio je Argentinac.

Dovoljno je videti koliko se o njemu govori u ekipi San Antonija i jasno je da je on projekat za budućnost. I bližu, ali i onu dalju.

(FOTO: Printskrin)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

(VIDEO) NAŠI U NBA: Bobiju 30 minuta, Jokić se ispromašivao, Bjelica se upisao!

Izvor: Kurir, 29.Mar.2016, 08:51

Košarkaši San Antonija savladali su ekipu Memfisa rezultatom 101:87, a srpski centar Boban Marjanović na terenu je proveo 30 minuta...Bobi je meč završio sa pet postignutih poena uz 9 skokova i dve asistencije...Greg Popović je na ovom meču odmarao veterane Đinobilija, Dankana i Parkera, ali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.