Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 05:33

Srpski dvojac bez kormilara sa drugog mesta u finale, ispred samo braća Sinković

Miloš Vasić i Martin Mačković izvanredni u polufinalu

Miloš Vasić i Martin Mačković plasirali su se u finale trke dublova bez kormilara! U drugoj polufinalnoj trci zauzeli su drugo mesto iza hrvatske postave Martin i Valent Sinković. Srpski dvojac bez kormilara je u polufinalu nadmašio sebe i pokazao da je sve bolje kako takmičenje odmiče. U kvalifikacionoj trci Martin Mačković i Miloš Vasić imali su vreme 6:43.18, a u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 6:17.47.

Braći Sinković u polufinalu nije bilo ravnih, za skoro dve sekudne bili su brži od srpskog dubla. A, možda bi sve bilo drugačije da Miloš Vasić i Martin Mačković nisu imali slabiji start. Iako je srpski dvojac krenuo u sporijem ritmu, znao je šta radi. Postepeno su Vasić i Mačković ubacivali u veću brzinu, što se videlo i po prolazima. Nisu se obazirali na zaostatak i to što su na prvom prolazu, na 500 metara, zauzimali tek petu poziciju. Broj obrtaja je rastajao, a zaostatak za vodećima se smanjivao.

Već na 1000 metara Miloš Vasić i Martin Mačković su se probili do trećeg mesta. Pojačavali su ritam, uvećavao se broj zaveslaja, a prednost vodećih dublova se topila. Preuzeo je srpski dvojac drugo mesto pred ulazak u završnih 500 metara i rutinski odbranio poziciju, koja mu je donela finalu i priliku da se bori za odličja.

U jednom momentu delovalo je da bi italijanski par mogao da ih ugrozi, ali to je bila varka. Prerano su se Italijani istrošili i ne da nisu ugrozili Vasića i Mačkovića, već nisu bili ni blizu. Skliznuli su sa trećeg mesta i kao peti ušli u cilj. A, Kanađani su kao treći prošli kroz cilj.

Hrvatska postava je u A finale ušla sa rvog mesta i vremenom 6:15.63, dok je vreme kanadskog dubla bilo 6:15.19.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.