Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 11:07

Srpski derbi na Jadranu: Borac traži potvrdu brejka iz Bara, Mega da odigra bez produžetka

Susreti ovih rivala poslednjih godina su jako efikasni

Četvrto kolo ABA lige rezervisano je za duel dva srpska predstavnika. U dvorani kraj Morave snage će odmeriti Borac i Mega (TV Arenasport, 18.00).

Čačani zasad imaju jednu pobedu - u Baru savladan Mornar - i dva poraza - od Igokee i Cedevite -, pa je pozitivan rezultat u Crnoj Gori uticao da poraste samopouzdanje pred sledeći izazov gde je cilj pobeda.

"Težak raspored nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nametno da igramo tri utakmice protiv rivala koji su pre početka sezone svrstavani u favorite za vrh tabele. Međutim, verovali smo u sebe, u Bar smo otišli da odigramo najbolje što možemo. Uspeli smo da kontrolišemo meč gotovo sve vreme, tako da smo zasluženo pobedili. To je velika stvar za nas, tako da nam trijumf mnogo znači", izjavio je trener Borca, Marko Marinović.

Večeras će Čačani ponovo morati da se pomuče, u goste im dolazi izuzetno mlada i talentovana ekipa Mege.

"Mega će u Čačak doći rasterećeno, jer ima dve pobede. Kod rivala se ništa nije promenilo u odnosu na ranije godine, i dalje ima jedan od najmlađih i najtalentovanijih timova, ne samo u ABA ligi, već i čitavoj Evropi. Mega ima svoje adute, isto kao i mi. Spremni smo za novi izazov, tako da jedva čekamo utakmicu".

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred gostovanje u Čačku istakao da će utakmica zavisiti dosta od koncentracije njegovih igrača.

"Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovođenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu. U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takođe su i velika pretnja na ofanzivnom skoku", poručio je Jovanović i dodao:

"Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elemetnima u kojima su i više nego dobri. Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebala da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, među kojima je i zatvaranje tog njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo. Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum".

Borac i Mega su se dosad sastali dva puta u regionalnom takmičenju, a Mega je dobila obe utakmice. U poslednjem susretu ove dve ekipe Mega je na domaćem terenu slavila sa 86:84, što potvrđuje tezu o efikasnim duelima ovih rivala. Zanimljivo, Mega je poslednja dva meča završila tek u produžetku. Posle neuspeha na gostovanju Ciboni u Zagrebu, u novobeogradskoj Hali sportova savladana je Krka u dramatičnoj završnici.

Trenutno ubedljivo prvi asistent regionalnog takmičenja i plejmejker Mege Dejšon Smit je pred utakmicu u Čačku izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude fokusirana kako bi došla do pobede.

"Liga je ove godine izuzetno jaka, posebno su teška gostovanja. Borac je pokazao dobre igre na početku sezone, pobedili su Mornar na gostovanju i bili blizu pobede protiv Igokee. Potrebno je da zadržimo momentum i budemo fokusirani kako bismo došli do pobede", poručio je Smit.

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Cibona - Partizan 61:79

/Prkačin 14 - Ledej 24/

Subota

Budućnost - Igokea 81:68

/Sili 21 - Robinson 13/

Nedelja

12.00: (1,60) Split (14,5) Studentski centar (2,55)

17.00: (1,35) Krka (16,0) Zadar (3,50)

18.00: (2,30) Borac (14,5) Mega (1,70)

19.00: (1,55) FMP (14,5) Mornar (2,70)

21.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.