Srpski basketaši prvaci Evrope! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski basketaši prvaci Evrope! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u Bukureštu u finalu u dramatičnoj završnici pobedila branioca titule Letoniju sa 19:18.

Srpski basketaši su tako potvrdili dominaciju, jer su i aktuelni šampioni sveta. Ostaje im da za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju definitivno potvrde da su bez premca.

Reprezentacija Srbije je odlično počela finalne i zahvaljujući poenima zvanično najboljeg basketaša sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dušana Domovića Buluta povela je sa 12:8, ali su branioci titule uspeli da se vrate i da smanje na 13:12.

Odgovornost je ponovo preuzeo Domović-Bulut, koji je sa četiri poena povećao naše vođstvo na 17:12, ali ni to nije bio kraj.

Letonci su 43 sekunde pre kraja izjednačili na 18:18, da bi Đorđe Majstorović pogodio za 19:18. Letonija je imala poslednji napad i šansu da odbrani titulu, ali je Niezis promašio šut za dva poena.

Na putu do titule Srbija je danas u četvrtfinalu pobedila Mađarsku sa 19:10, a u polufinalu Rusiju sa 21:13.

Za reprezentaciju Srbije su nastupili Domović-Bulut, Đorđe Majtorović, Marko Savić i Marko Ždero.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski basketaši novi prvaci Evrope!

Izvor: BKTV News, 16.Sep.2018

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, pošto je u finalnom meču savladala ekipu Letonije rezultatom 19:18

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.