Basketaši Srbije šampinoni Evrope

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basketaši Srbije šampinoni Evrope

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu pošto je u finalnom meču savladala ekipu Letonije 19:18. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dušan Domović Bulut.

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 prvi put je postala prvak Evrope, pošto je u finalu prvenstva u Bukureštu pobedila Letoniju 19:18.


What curse? @KSSrbije complete their set of silverware with GOLD  at #3x3Europe  pic.twitter.com/JrY1pLCt3F
— FIBA3x3 (@FIBA3x3) September 16, 2018

Srbija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savića i Marko Ždero, osvojila je jedini trofej koji im je nedostajao i spojila svetsku i evropsku titulu. Ostaje im da za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju definitivno potvrde da su bez premca.

Reprezentacija Srbije je odlično počela finalne i zahvaljujući poenima zvanično najboljeg basketaša sveta Dušana Domovića Buluta povela je sa 12:8, ali su branioci titule uspeli da se vrate i da smanje na 13:12.

Odgovornost je ponovo preuzeo Bulut, koji je sa četiri poena povećao naše vođstvo na 17:12, ali ni to nije bio kraj.

Letonci su 43 sekunde pre kraja izjednačili na 18:18, da bi Đorđe Majstorović pogodio za 19:18. Letonija je imala poslednji napad i šansu da odbrani titulu, ali je Niezis promašio šut za dva poena.

Na putu do kontinentalnog prvaka savladali su Rusiju (21:13), Mađarsku (19:10), Španiju (20:15) i Bosnu i Hercegovinu (20:10).

Laskava titula najboljeg igrača turnira otišla je u ruke maestralnog Dušana Domovića Buluta, jednog od najboljih basketaša sveta!

U meču za treće mesto Slovenija je savladala Rusiju 21:15.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Srpski basketaši šampioni Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2018

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, pošto je danas u finalu pobedila Letoniju sa 19:18...Srbiju je u neizvesnoj utakmici predvodio Dušan Domović Bulut sa 13 poena, Dejan Majstorović postigao je pet, a Marko Savić jedan...Poenima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.