Srpska četvorka na kupu Kremlja

Izvor: B92, 04.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska četvorka na kupu Kremlja

Jelena Janković, koja od ponedeljka preuzima prvu poziciju na WTA listi, biće prvi nosilac Kupa Kremlja, koji se igra u Moskvi.

Peta teniserka sveta Ana Ivanović biće četvrti nosilac turnira u glavnom gradu Rusije. Jankovićeva je slobodna u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa pobednicom iz meča izmedju Ruskinje Vere Duševine i Čehinje Nikol Vaidišove. Ivanovićeva je takođe slobodna u prvoj rundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a za četvrtfinale igraće sa pobednicom duela Francuskinje Marion Bartoli i Slovakinje Dominike Cibulkove.

Međusobni susret dve najbolje srpske igračice moguć je tek u finalu.

Ženski turnir Kupa Kremlja jedan je od najjačih u završnom delu sezone, jer nastupa sedam od deset najboljih na WTA listi.

U Moskvi će igrati i muškarci, ali će na tom turniru nastupiti samo jedan od prvih 20 na svetu – Nikolaj Davidenko.

Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Tipsarević kao osmi nosilac na startu igra sa Aleksandrom Kudrjavcevim, dok se Troicki sastaje sa Andrejem Donskim. U slučaju da pobede Ruse, koji su dobili specijalne pozivnice za turnir, srpski teniseri sastaće se međusobno u drugoj rundi. Njihov najozbiljniji potencijalni protivnik na putu ka polufinalu je Mihail Južnji.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.