Izvor: TvojPortal.com, 01.Jul.2012, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje se revanširale Crnogorkama

Izvor:pressonline.rs Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladale je večeras Crnu Goru rezultatom 72:56 (15:16, 16:8, 16:17, 25:15) u utakmici šestog kola B grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.Izabranice Marine Maljković odigrale su najbolju utakmicu u kvalifikacijama, zabeležile ubedljivu pobedu protiv favorizovane Crne Gore, koja je ubedljivo dobila prve četiri utakmice i usput im se ravanširale za poraz u prvom duelu.


U prve tri četvrtine viđena je izjednačena >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << utakmica, dosta otvorena i neizvesna da bi se u poslednjih 10 minuta meča Srpkinje rezultatski odlepile i na kraju zabeležile ubedljivu pobedu.

Daleko naša najbolja akterka meča bila je Milica Dabović, koja je pored 22 poena, zabeležila 11 skokova i tri asistencije. Tamara Radočaj je dodala je 16 poena, uz sedam asistencija.U drugoj utakmici u okviru B grupe Švajcarska je pobedila Estoniju 66:63, dok je Poljska bila slobodna.

Crna Gora je u vođstvu sa učinkom od četiri pobede i jednim porazom, Poljska ima tri pobede i poraz, Srbija tri pobede i dva poraza, Švajcarska dve pobede i tri poraza, a Estonija je izgubila svih pet utakmica.

U narednom kolu reprezentaciju Srbije će gostovati u Švajcarskoj, a potom će 11. jula dočekati Poljsku i to će biti odlučujuća utakmica za plasman na šampionat Evrope.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.