Srbin sedmi na Svetskom kupu u Sidneju

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin sedmi na Svetskom kupu u Sidneju

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec zauzeo je u sredu sedmo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu u Sidneju.

Mikec je na olimpijskom strelištu zabeležio ukupni rezultat od 677 krugova, dok je u osnovnom delu sa 579 krugova ušao u finale kao petoplasiran.

Trijumfovao je olimpijski šampion iz Pekinga 2008. i pobednik finala Svetskog kupa 2009. godine Oh Jong Jin iz Koreje rezultatom 682,4 kruga, ispred Omkara Singa iz Indije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (681,2) i Rusa Sergeja Červjakovskog sa pogođenih 679,5 krugova.

U gađanju MK puškom 60 metaka ležeći osvajač bronzane medalje na Igrama u Pekingu, Australijanac Voren Potent, izjednačio je apsolutni svetski rekord osnovnog dela od 600 krugova.

Na listi svetskih rekordera je i srpski reprezentativac Stevan Pletikosić koji je drugi u istoriji streljaštva, 28. avgusta 1991. u finalu Svetskog kupa u Minhenu, izjednačio rekord osnovnog dela.

Drugi srpski predstavnik na Svetskom kupu u Sidneju, Jasna Šekarić, takmičiće se 26. marta u gađanju malokalibarskim pištoljem....

Vest u celini možete pročitati na sajtu sportal.rs

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Jasna Šekarić osvojila zlato

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2010

Jasna Šekarić, reprezentivka Crvene zvezde, osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim (MK) pištoljem na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu na olimpijskom strelištu u Sidneju, gde je 2000. na OI bila druga vazdušnim pištoljem, sa 782,2 (585 krugova, precizno 294, brza paljba 291)...Pretekla...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.