Srbija se plasirala na prvenstvo Evrope: Bez golova u duelu sa Austrijom

Izvor: BKTV News, 12.Okt.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se plasirala na prvenstvo Evrope: Bez golova u duelu sa Austrijom

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije overila plasman na kontinentalni šampionat remijem protiv Austrije (0:0) u Novom Sadu

Srbiji je bod bio dovoljan da overi plasman na Evropsko prvenstvo, a mirne mreže na "Karađorđu" obezbedile su Orlićima učešće na finalnom turniru Starog kontinenta za fudbalere starosti do 21 godine.

Orlići su u prvom poluvremenu odigrali sjajnih deset minuta u periodu od 28. do 38. minuta, ali ipak rezultat je ostao nepromenjen. U tim trenucima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prvo je glavni arbitar poništio gol Vukašina Jovanovića, zbog faula Mašovića nad golmanom Šlagerom, zatim je čuvar mreže Austrijanaca odbranio pokušaj Ranđelovića iz izvrsne pozicije, da bi se desetominutni period dominacije srpskih fudbalera završio pogođenom stativom Danila Pantića iz slobodnog udarca.

Prve šanse u drugom poluvremenu imali su Austrijanci u 63. minutu. Najpre je Grbić šutirao iz slobodnog udarca, ali je Radunović odlično odbranio i prosledio loptu u korner, da bi posle udarca iz ugla pokušao Danso, ali ponovo je naš golman bio na visini zadatka.

Deset minuta posle šansi za goste, Srbija je mogla do pogotka preko Ranđelovića koji je ušao u šansu posle odličnog dodavanja Račića, ali isprečio je golman Austrije Šlager. U nastavku posle kornera je dobro šutirao Marković, ali je Šlager iz drugog pokušaja ukrotio loptu.

Poslednju priliku imao je Pantić u 90. minutu utakmice, ali je njegov volej udarac zaustavio Šlager, koji je definitivno bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Srbija - Austrija 0:0

Srbija: Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Račić, Mašović - Lutovac (od 53. Denić), Pantić, Ranđelović - Jović (od 86. Šaponjić)

Austrija: Šlager - Ingolič, Linhart, Maresić, Ulman - Danso, Ljubić - Volf (od 90+2. Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46. Prokop) - Grbić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.