Srbija sa Hrvatskom i Danskom na SP za rukometaše

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa Hrvatskom i Danskom na SP za rukometaše

Naši rukometaši igraće u „C” grupi Svetskog prvenstva u Švedskoj. – Selektor Vuković: Moglo je i bolje ali i gore

Srbija će igrati u „C”grupi 22. svetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj (13-30. januar) gde će joj protivnici biti svetski i evropski vicepravak Hrvatska, Danska, Rumunija, Alžir i Australija, odlučeno je žrebom u Geteborgu. Utakmice ove grupe igraće se u Malmeu s tim što će jedan meč, koji će biti nakndano određen, biti odigran u Lundu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Na izvlačenju grupa bio je i selektor naših rukometša Veselin Vuković čija je prva reakcija na žreb bila da je „moglo bolje ali i gore”.

– S jedne strane možemo da budemo nezadovoljni budući da smo u grupi s Hrvatskom, trenutno jednom od najjačih svetskih selekcija, i Danskom, ekipom koja takođe pripada svetskom vrhu i koja će u Malmeu takoreći biti domaćin. Tu je i Rumunija koja je u kvalifikacijama eliminisala Rusiju – kazao je Vuković i nadovezao se na grupu u Geteborgu s kojom će ukrštati naša skupina a u kojoj su domaćin Švedska, Poljska, Južna Koreja, Slovačka, Argentina i Čile. – Idemo na grupu u kojoj je domaćin šampionata, izvanredna Poljska, neugodna Južna Korejai nepredvidiva Slovačka. U svakom slučaju očekuje nas težak posao ali ne možemo da kukamo pogotovo kada se pogleda drugi deo kostura.

A u „A” grupi (Kristijanštad i Lund), koja je već dobila epitet „grupe smrti” boriće se olimpijski, svetski i evropski prvak Francuska, Španija, Nemačka, Tunis, Egipat i Baherin, a u „B” (Linčeping i Norčeping) olimpijski viceprvak Island, Norveška, Austrija, Mađarska, Brazil i Japan. Po tri prve ekipe iz svih grupa nastaviće u novoformiranim grupama da se bore za polufinale, dok će ostale razigravati za plasman od 13. do 24. mesta.

– Ima šest meseci do prvenstva i od toga kako budemo iskoristili ne baš veliko vreme predviđeno za reprezentativne obaveze zavisiće i domet u Švedskoj. Prvi i osnovni cilj je proći među 12. Mnogi već govore da su Hrvati i Danci iz naše grupe već viđeni u polufinalnoj grupi a da će od meča Srbija – Rumunija zavisiti treći putnik. Ne slažem se s tim a siguran sam da će i Alžir nekome pomrsiti račun. U svakom slučaju ako budemo među tri drugi cilj bi bio da pokušamo da napadnemo jedno od prvih sedam mesta koja vode na Igre u London. I zbog toga šampionat u Švedskoj će imati posebu težinu – ističe Vuković i dodaje da se sastav neće mnogo razlikovati od onoga u kvalifikacijama u kojima je pobeđena Češka. – U svakom trenutku računam na sve igrače koji javno ne kažu da ne žele više da igraju za reprezentaciju. Ipak, obrisit tima su već napravljeni ali svašta može da se desi za pola godine. Ne daj Bože neko može da se povredi a neko da „eksplodira”. U tom slučaju hteli ne hteli do promena mora da dođe.

Po rečima kapitena Mladena Bojinovića plasman među 12 ne sme da se dovodi u pitanje.

– Ostvarila mi se želja da igramo protiv Danaca. U Hrvatskoj smo ih imali u šaci i na kraju izgubili i kipim od želje da se ponovo sa njima sretnemo – kazao je Bojinović koji nije bio u sastavu na EP u Austriji gde smo takođe izgubili od Danske. – Sve u svemu ne bi trebalo da se mnogo osvrćemo na žreb. Ako se izuzmu Francuzi koji važe za „tim snova” mislim da su sve ostale evropske reprezentacije podjednakog kvaliteta i da je za rezultat najbitnije da se u datom trenutku sve složi. U Hrvatskoj smo bili osmi a s dve boda više bili bismo u polufinalu. Moramo da tempiramo sve za januar pogotovo što će su u Švedskoj vaditi „viza” za Olimijske igre koje su san svakog sportiste.

N. B.

objavljeno: 09/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.