Srbija ponovo šampion Evrope vazdušnim pištoljem za dame

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo šampion Evrope vazdušnim pištoljem za dame

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u timskom takmičenju pištoljem poslednjeg dana Evropskog šampionata i naša himna se ponovo slušala u „Dvorani stogodišnjica“ u Vroclavu. Tim Srbije činile su Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković i Jasmina Milovanović.
Strelci Srbije su nastavili uspešne nastupe na Evropskom šampionatu i nizu osvojenih medalja dodali još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedno odličje u nadmetanju vazdušnim pištoljem za dame.

Naša zemlja je višestruki šampion Starog kontinenta u ovoj disciplini, a na tron se vratila posle tri godine. 
Poslednju zlatnu medalju pre današnje Srbija je osvojila 2017. u Mariboru. Kao i u Mariburu, za Srbiju su u Vroclavu gađale Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković i Jasmina Milovanović.
Srbija je na početku današnjeg programa osvojila prvo mesto u drugoj fazi ekipnih kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato, u kome je odmerila snage sa Poljskom. Srbija je u kvalifikacijama „upucala" 574 kruga, Poljska dva manje.
U finalu se, kao i u takmičenju mikseva rezultati sabiraju posle svakog hica, bolji tim u seriji dobija dva poena i tako dok neko ne skupi 16 bodova. Poljska je vodila na početku 4:0, 6:2, a posle nekoliko preokreta Srbija je slavila trijumf sa 16:12.
Bronzanu medalju je osvojio tim Nemačke koja je bila preciznija od tima Italije.
Proteklih dana naši strelci su osvojili brojna odličja i načinili niz uspeha u nekoliko disciplina. Zlatnom medaljom okitila se Bobana Momčilović-Veljković u disciplini vazdušni pištolj. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u disciplini mešoviti parovi pištolj. Andrea Arsović osvojila je bronzanu medalju u takmičenju vazdušnom puškom i izborila i olimpijsku kvotu za Tokio, šestu za srpsko streljaštvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ženska reprezentacija Srbije prvak Evrope u gađanju pištoljem

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2020

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u ekipnom gađanju pištoljem, poslednjeg dana Evropskog šampionata u Vroclavu...Titulu su osvojile Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković i Jasmina Milovanović...Naša zemlja je višestruki šampion Starog kontinenta u ovoj disciplini,...

Nastavak na Radio 021...

Strelkinje Srbije osvojile zlato na EP u ekipnoj konkurenciji pištoljem

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2020

Ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas zlatnu medalju u ekipnom takmičenju pištoljem na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu...Za Srbiju su gađale Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković i Jasmina Milovanović...Srbija je na početku današnjeg programa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Još jedna zlatna medalja za Bobanu Veličković Momčilović na Evropskom prvenstvu

Izvor: Bor030.net, 01.Mar.2020

Boranka Bobana Veličković Momčilović osvojila je još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje se od 23. februara do 2. marta održava u poljskom Vroclavu. Ekipa u sastavu Bobana Momčilović Veličković, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović zauzela je prvo mesto u disciplini...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.