Izvor: RTS, 04.Feb.2023, 17:48

Srbija pobedila Norvešku i obezbedila plasman u grupnu fazu Dejvis kupa

Reprezentacija Srbije je plasman u grpunu fazu, iz koje će tražiti ulaznicu za mečeve četvrtfinala, polufinala i finale obezbedila savladavši u Oslutim Norveške 3:0 u okviru kvalifikacija.
Do trijumfa nad selekcijom domaćina reprezentacija Srbije je stigla već nakon dubl meča drugog dana takmičenja.

Trijumfalni poen Srbiji doneo je dubl u sastavu Nikola Ćaćić (70. na ATP listi dublova) i Filip Krajinović (56. na ATP listi singlova) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladavši norveški par Viktor Đurasović i Herman Hojeral 6:4, 3:6, 6:3.
Prvog dana takmičenja u singl mečevima pobedili su Miomir Kecmanović i Laslo Đere i time doneli Srbiji vođstvo od 2:0 sa kojim se ušlo u drugi i ujedno poslednji dan takmičenja u hali "Oslo Tenis Arena".
Prvi reket srpskog tima Miomir Kecmanović (34. na ATP listi singlovapobedio je drugu tablu norveškog tima Andreja Petrović (1265. na ATP listi singlova) 6:1, 6:3, dok je Dejvis kup reprezentativac Srbije Laslo Đere (65. na ATP listi singlova) savladao prvog igrača norveškog tima Viktora Đurasovića (362. na ATP listi singlova) 6:3, 4:6, 7:6(10:8).
Obzirom da je Srbija stigla da pobede od 3:0 i time obezbedila plasman u grupnu fazu Svetske grupe u nastavku susreta protiv Norveške odigran je samo jedan od moguća dva singl meča. U ovom meču Srbiju je predstavljao debitant u našoj Dejvis kup reprezentaciji i ujedno njen najmlađi član Hamad Međedović.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajinović i Ćaćić obezbedili Srbiji učešće u grupnoj fazi Svetske grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2023

Teniseri Dejvis kup selekcije Srbije Nikola Ćaćić i Filip Krajinović pobedili su Norvežane Viktora Đurasovića i Hermana Hojerala 2:1 (6:4, 3:6, 6:3) u dubl meču kvalifikacija za grupnu fazu Dejvis kup Svetske grupe...Pobedom u dubl meču Srbija se plasirala u grupnu fazu Svetske grupe Dejvis...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.