Izvor: TvojPortal.com, 06.Okt.2012, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila Hrvatsku - 30:29.

Tvoj portal
Reprezentacija Srbije savladala je selekciju Hrvatske sa 30:29 (17:13) i tako se trijumfom odužila za veliku podršku koju je dobila tokom čitave EHF nedelje.
Neizvestan duel je rešen u poslednjoj sekundi meča.


Na minut i po pre kraja, Jelena Popović je dovela Srbiju u vođstvo 29:28, a nakon tajm-auta, Aneta Peraica donela je izjednačenje Hrvatskoj, 30 sekundi pre kraja utakmice.
Gol za pobedu Srbije na sjajnu asistenciju Andree Lekić, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << postigla je Slađana Pop Lazić, praktično uz poslednji sudijski zvižduk.
Najefikasnija je bila Andrea Lekić sa osam golova, i tako ponovo ponela epitet igrača utakmice, kao i u prvom meču pre dva dana, koji je završen nerešenim rezultatom 25:25.
Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković bio je zadovoljan igrom i pobedom.
"Hvala publici koja je u nezgodnom terminu ponovo napunila dvoranu. Odigrali smo mnogo bolje prvo poluvreme, nego u prvom meču. Neke igračice su dobile veću minutažu, a sve su opravdale poverenje. Drago mi je da smo dali gol u poslednjoj sekundi. Znači nam ova pobeda. Bili smo bolji u napadu , značio nam je dobar trening dan uoči meča, gde smo vežbali napad na 5-1. Bila je ovo prava utakmica, koja nam je puno koristila. Nemamo kontinuitet kao Hrvatska, fali nam velikih takmičenja, ali zahvaljujući RSS, dva puta ćemo biti domaćini u godini dana", rekao je Bošković.
Selektor Hrvatske Vladimir Canjuga priznao je da je meč dobila bolja ekipa.
"Bila je ovo fer utakmica, a Srbija mnogo borbenija, pogotovo u drugom poluvremenu. Olako su moje devojke ušle u meč, kao da su odradile posao u prvoj utakmici. Morao sam da izgubim glas na poluvremenu, onda je krenulo bolje. Nismo bili kvalitetni u napadu, odbrana 5-1 je funkcionisala. Najiskusnija Kristina Elez Franić je srljala, pokušavala da dokaže da je ona ta, pošto je Penezić povređena. Odigrali smo dobro 5-1 u drugom poluvremenu. Čestitke Srbiji na pobedi", izjavio je hrvatski selektor.
Duel u Petrovcu na Mlavi, pred oko 1.500 gledalaca, bilo je poslednje okupljanje ekipe pred Evropsko prvenstvo u decembru.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.