Srbija ispustila pobedu protiv Islanda

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 19:25

Srbija ispustila pobedu protiv Islanda

Ženska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 1:1 (1:1) sa Islandom u prvom meču baraža za plasman u A diviziju Lige nacija.

Srbija je tokom većeg dela susreta bila bolji rival, imala je i vođstvo, ali ponovo je propustila priliku da savlada selekciju koja spada u red fudbalski, kada se radi o ženskom fudbalu, razvijenijih zemalja.

Dovoljan je bio mali pad koncentracije u igri našeg tima pa da Islanđanke ni krive ni dužne ostvare rezultat koji se posle 24. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta nije menjao.

Srbija je dobro ušla u meč, pokazala za kratko vreme da je tehnički superiornija ekipa, mnogo kreativnija i na kraju opasnija po rivala.

Jedini segment u igri koji je bio na strani Islanda bili su prekidi, praktično svaka lopta iz kornera ili auta u visini šesnaesterca, pravio je problem našim devojkama.

Uostalom, tako su gošće i došle do izjednačujućeg gola, posle auta i konfuzije u našoj odbrani, loptu su bukvalno Islanđanke ugurale preko gol linije.

Tim činom pala je mala senka na naše vođstvo i fantastičan gol koji je delo Tijane Filipović.

Sve do tog 19. minuta bili smo bolji rival, kontrolisali dešavanja na terenu, imali veći posed i nekoliko lepih pokušaja pred mrežom Islanda.

Najbliži drugom golu bili smo u sam smiraj prvog dela meča, kada sudija iz Poljske, Eva Augustin, nije videla igranje rukom, posle centaršuta Alegre Poljak.

Svi su pomislili da će pokazati na belu tačku, ali je ona samo odmahnula rukom, kao u još nekoliko spornih situacija, po pravilu na štetu naše selekcije.

Bolje su naše devojke ušle i u nastavak meča, imale već u prvom napadu priliku da dođu u vođstvo. Island praktično nije prelazio na drugu polovinu terena.

Tražio se taj drugi gol koji bi prelomio utakmicu, bilo je i prilika, ali izostala je realizacija.

Na kraju smo ostali i sa igračicom manje, posle dva brzo dobijena žuta kartona, automatski crvenog, Dine Blagojević.

Drugi meč istih selekcija igra se 27. februara u Rejkjaviku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.