Srbija gubi bitku za odličnog igrača: Ugrinić je spreman da igra za Švajcarsku

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 12:49

Srbija gubi bitku za odličnog igrača: "Ugrinić je spreman da igra za Švajcarsku"

Posle izjave Filipa Ugrinića da bi jednog dana voleo da zaigra za reprezentaciju Srbije, stigla je reakcija iz zemlje u kojoj je rođen, i to iz vrha Saveza.

Direktor fudbalske reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami rekao je da je Ugrinić "spreman da igra za Švajcarsku, a ne za Srbiju".

Švajcarci su u prošlosti u više navrata ostajali bez kvalitetnih igrača samo zato što su ovi izabrali da igraju za reprezentacije odakle su poreklom, ali to sa Ugrinićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako stvari stoje, neće biti slučaj.

Takva poruka stigla je iz samog vrha tamošnjeg Saveza, od direktora.

"Filip Ugrinić je povređen, u suprotnom bi bio uz našu reprezentaciju sada. Ugrinić je spreman da igra za Švajcarsku", poručio je Tami za švajcarske medije.

Očito, u toku je borba za Ugrinića između Srbije i Švajcarske, koja se intenzivirala onog trenutka kada je fudbaler Jang Bojsa, gostujući nedavno u Beogradu zbog meča sa Zvezdom, izjavio da bi voleo da zaigra za zemlju svojih roditelja, doduše stidljivo.

Na osnovu reči direktora FS Švajcarske, deluje da je Filip bliži odluci da obuče dres ove alpske zemlje.

Švajcarski mediji su podsetili da je Ugrinić trebalo već da debituje za nacionalni tim protiv tzv. Kosova i Andore ali da su ga u tome sprečile povrede i da je samo pitanje vremena kada će zaigrati za seniorski tim Švajcarske.

Selektor Švajcaraca Murat Jakin je već obavio razgovor, ne jedan, sa Ugrinićem jer je na taj način želeo da se uveri u rešenost fudbalera da igra za nacionalni tim Švajcarske.

Pored Ugrinića, Mihajlo Stevanović iz Sent Galena i Darian Maleš iz Jang Bojsa, takođe su interesantni Savezima Srbije i Švajcarske i polako se bliži trenutak kada će i oni morati da prelome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.