Srbija bolja od Holandije u sjajnom meču!

Izvor: RTS, 01.Okt.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bolja od Holandije u sjajnom meču!

Srbija - Holandija 3:0 (25:22, 25:23, 25:23). Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Veroni selekciju Holandije za 3:0 u setovima. Naše odbojkašice bile su koncentrisanije u finišu sva tri seta i tako ostvarile vrlo važan trijumf.

Odbojkaškice Srbije pobedom su započele drugu fazu takmičenja na Prvenstvu sveta u Italiji, savladavši u Veroni selekciju Holandije sa 3:0 u setovima (25:22, 25:23, 25:23).

Izabranice selektora Zorana Terzića još jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su opravdale očekivanja i zabeležile ukupno petu pobedu na Šampionatu, gde su prethodno u prvoj fazi poražene jedino od olimpijskog šampiona Brazila.

Na današnjoj utakmici srpski tim je igrao sa povremenim oscilacijama, ali je sve nadoknadio ogromnom željom i trudom koji se višestruko isplatio u trenucima kada je "zaškripalo".

Prvi set otvoren je "mlakom" igrom, Holanđanke su to iskoristile i stekle pet poena prednosti (18:15), ali su se Srpkinje pravovremeno trgle i uspedio je veliki preokret.

Tijana Bošković, Milena Rašić i Jelena Nikolić potrudile su se za pobednički ritam i zasluženo vođstvo u setovima.

U nastavku zanimljive borbe viđena je slična situacija, s tim da su Srpkinje vodile na početku seta, potom zastale, međutim, smogle su snage da nadoknade četiri poena manjka i naprave novi preokret za 2:0.

Najneizvesnije bilo je u trećem setu, kada je zatajio blok srpskog tima, a Holanđanke održavale prednost od dva do tri poena.

Ipak, Terzićeve izabranice bile su uporne, postojane i koncentrisane kao i u prethodnom delu susreta i nakon neizvesne, do kraja izjednačene borbe uspele su da konačno sruše dalji otpor protivnica za veliku i zasluženu pobedu.

Ovim uspehom srpske odbojkašice preuzele su treće mesto u grupi sa skorom 3-1, iza selekcija SAD i Brazila, koje imaju 3-0.

Narednu utakmicu Srbija igra sutra protiv Kazahstana od 17 sati, takođe u Veroni.

Terzić: Svaka čast devojkama 

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa na vrhunskom nivou odigrala završnice sva tri seta i pokazala da je velika.

"Znali smo da će biti teško, Holandija na turniru igra veoma dobro, a danas su to pokazali. Veća doza iskustva koju naša ekipa ima je presudila da završnice odigramo na vrhunskom nivou. Holandija nije mogla da nam parira", rekao je Terzić.

"Uz svu moju ljutnju tokom utakmice za lake poene koje smo gubili, moram da odam priznanje devojkama jer smo naše najbolje poene odigrali u završnicama setova. To je odlika velikih ekipa i na tome im čestitam", dodao je on. 

Ovak je tekao meč: 

18.32 - Kraj meča, Srbija - Holandija 3:0! Kao i prva dva seta, naše igračice imale su više koncentracije u finišu seta koji su dobile sa 25:23 i ukupnu pobedu od 3:0.

18.00 - Sličan scenario viđen je i u drugom setu, posle neprekidnog vođstva Holanđaki srpske odbojkašice preokreću rezultat i osvajaju drugi set sa 25:23!

17.26 - Nakon velikog preokreta, Srbija osvaja prvi set sa 25:22!

17.00 - Počeo je meč između odbojkašica Srbije i Holandije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.