Srbenda Lane: Vratio sam se jer mi je želja da mi deca uče srpski i da im pismo bude ćirilica

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbenda Lane: Vratio sam se jer mi je želja da mi deca uče srpski i da im pismo bude ćirilica

Nakon više nego uspešne igračke karijere bivši reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović odlučio je da se vrati da živi u svojoj zemlji, iako je mogao da ostane na primer u Briselu pošto u Belgiji praktično predstavlja božanstvo.

Razlog zbog kog se odlučio da se vrati u Novi Sad, gde je svojevremeno igrao za Vojvodinu popularni Lane je otkrio u intervjuu datom za Ekspres.

- Pre svega, bio sam vođen željom da moja deca uče srpski i da njihovo prvo pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bude ćirilica. Najstariji sin završio je tada prvi razred u francuskoj školi u Briselu. I da smo ostali još dve ili tri godine tamo, bilo bi gotovo, jer bismo onda čekali da završi osnovnu školu. Tada bi bilo kasno da se vraćamo u Srbiju. Lazarevim putem krenuli bi i Dušan i Miloš. Praktično, mi bismo naš život morali da vežemo za Belgiju. Sto odsto. Izabrao sam ovo drugo. Ovde mi je srce, ovde su mi prijatelji, ovde nam je familija - rekao je između ostalog junak pobede "orlova" protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Bivši fudbaler govorio je i o tome čime se trenutno bavi, zatim o stanju u srpskom fudbalu, ali i u našem društvu uopšte. O svemu tome više možete da pročitate OVDE.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.