Spremite se za još jedan spektakl: Borusija na Bajern u konačnom obračunu za pehar (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se za još jedan spektakl: Borusija na Bajern u konačnom obračunu za pehar (VIDEO)

Klub iz Dortmunda u polufinalu Kupa Nemačke lako savladao Hertu i obezbedio povratak u Berlin 21. maja - 3:0

Berlin pokoren - pokoriti Berlin! Borusija iz Dortmunda se plasirala u finale Kupa Nemačke, pošto je u više nego uzbudljivoj utakmici sa pretposlednje stepenice do trofeja u provaliju gurnula Hertu i najavila da se 21. maja vraća u glavni grad, kako bi podigla trofej koji je osvajala četiri puta. Poslednji 2012. pod komandom Jirgena Klopa.

Milioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su bili bolji od jednog od najprijatnijih iznenađenja Bundeslige (3:0) i tako na istom mestu za 21. maj zakazali duel sa Bajernom iz Mihnena koga su te 2012. tukli 5:2.

Večeras su se možda i lakše nego što su očekivali domogli ulaznice za završnu predstavu, iako su igrali bez najboljeg strelca tima, povređenog Pjera Emerika Obamejana. U njegovom odsustvu komandne palice u ekipi Toamsa Tuhela preuzeli su Gonzalo Kastro, Marko Rojs i Henrih Mhitarijan. Taj triling vezista davao je golove na vreme i sasekao svaku nadu domaćina da može do podviga, prvog finala u istoriji kluba.

U kom smeru će se razvijati meč moglo se pretpopstaviti već u 20. minutu. Dug napad gostiju završio je Kastro, tako što je naleteo na odbijenu loptu i na elegantan način pokazao da onih 11.000.000 evra prošlog leta uloženih za njegov dolazak iz Leverkuzena i te kako vrede.

Herta je igrala više nego dobro. Štaviše, razvijala odlične napade, pretila sa svih strana, šanse su propuštali Hegeler, Bruks i Kalu, a kad je vojska Pala Dardaija ispucala sve ćorke stigla ju je surova kazna.

Najpre preko fantastičnog Marka Rojsa u 75. minutu, a čim je postigao 21. gol u sezoni (sva takmičenja) protutnjao je nemački reprezentativac po levoj strani i kao na tacni poslužio Mhitarijana za konačnih 3:0 u 83. minutu i plasman Borusije u finale, gde je čeka Bajern.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Milioneri" protutnjali Berlinom, 21. maja se vraćaju po trofej! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2016

Treću sezonu za redom fudbaleri Borusije iz Dortmunda igraće za trofej u nacionalnom Kupu Nemačke, pošto su u sredu uveče u Berlinu savladali domaću Hertu sa ubedljivih 0:3 (0:1)...Trostruki osvajač nacionalnog Kupa Nemačke plasirao se večeras u treće uzastopno finale tog takmičenja pošto...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.