Milioneri protutnjali Berlinom, 21. maja se vraćaju po trofej! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milioneri" protutnjali Berlinom, 21. maja se vraćaju po trofej! (video)

Treću sezonu za redom fudbaleri Borusije iz Dortmunda igraće za trofej u nacionalnom Kupu Nemačke, pošto su u sredu uveče u Berlinu savladali domaću Hertu sa ubedljivih 0:3 (0:1).

Trostruki osvajač nacionalnog Kupa Nemačke plasirao se večeras u treće uzastopno finale tog takmičenja pošto je kao gost savladao Hertu rezultatom 3:0 (1:0).

Golove možete pogledati OVDE!

Borusija je lako i efikasno rešila duel sa Hertom u Berlinu, pa će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << krajem maja na "Olimpijskom stadionu" u nemačkoj prestonici za trofej igrati protiv minhenskog Bajerna.

Vodeći pogodak za Borusiju, jedini u prvom delu susreta, postigao je Gonzalo Kastro preciznim udarcem u gornji levi ugao gola domaće ekipe, a nakon sjajne akcije uz desnu aut liniju.

Herta se držala u igri sve do 75. minuta kada Šinđi Kagava prodire po desnoj strani terena i upošljava Marka Rojsa koji iz punog trka cepa mrežu i rešava pitanje pobednika.

Strelac drugog gola za Borusiju preuzeo je ulogu asistenta kod trećeg gola dok je Henrik Mihtarjan imao lak zadatak da loptu sprovede u nebranjenu mrežu sedam minuta pre isteka regularnog toka susreta.

Ubedljiva pobeda donela je Borusiji plasman u treće uzastopno finale nemačkog Kupa koje će 21. maja biti odigrano na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.

Poslednje finale nacionalnog Kupa Nemačke Borusija i Bajern su odigrali 2014. godine kada je minhenski gigant slavio posle produžetaka.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.