Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 10:34

Spisak svih 47 mogućih Partizanovih rivala u napadu na Ligu Evrope

Isto važi i za TSC iz Bačke Topole, žreb je već 10. avgusta

Počela je nova sezona Superlige, pregrmeo je Partizan gostovanje u Kruševcu, već u sredu će pokušati da donese bodove iz Novog Pazara, odigraće zatim još tri utakmice u prvenstvu, pre nego što 27. avgusta krene u napad na još jedan plasman ka grupnoj fazi Lige Evrope. A kako stvari stoje, početni korak u toj misiji trebalo bi da bude lak, na šta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upućuje spisak potencijalnih rivala crno-belih u prvom kvalifikacionom kolu.

Završetkom liga i kupova u skoro svim državama Starog kontinenta iskristalisalo se ko, kad i od koje runde kreće u eliminacione borbe. Odranije se zna da je Partizan nosilac u prva tri kola, tokom vikenda postalo je jasno da će i u plej-ofu zadržati tu privilegiju, a sve to znači da bi mogao da računa na pogodnosti prilikom žreba, oličene u nominalno slabijim rivalima.

Već se zna svih 47 potencijalnih protivnika ekipe Sava Miloševića u prvom kolu kvalifikacija. U pitanju su: Šumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast, Krakovija (Poljska), Levadija, Pjade (Estonija), Hibarnijans, Sirens (Malta), DAC Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina (Slovačka), Fjorita, Tre Pene (San Marino), Željezničar, Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Laci, Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Puškaš Akademija (Mađarska), Runavik, Toršavn (Farska Ostrva), Saburtalo, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilsi (Gruzija), Škupi, Renova (Makedonija), Petrokub, Sfantul, Dinamo Tiraspol (Moldavija), Engiordani (Andora), Diferdanž, Union Titus (Luksemburg), Kauno Žalgiris (Litvanija), Riga, Valmieras (Letonija), Širak, Noah (Jermenija), Deri Siti, Bohemijans (Irska), Inter Turku, Ilves, Honka (Finska), Brejdablik, Vikingur (Island) i Bala Taun (Vels).

Na prvi pogled, malo ko sa ove liste bi mogao da parira Parnom valjku, očekuju u Humskoj siguran prolaz, ali su obazrivi. Ove sezone UEFA je usled pandemije virusa korona modifikovala kvalifikacije za Ligu Evrope, umesto dve igraće se samo jedna utakmica, čiji će domaćin bidi odrežen žrebom. Upada u oči da među mogućim rivalima ima nekoliko mina poput poljskih timova Pjasta i Krakoviije (znamo kako su se crno-beli proveli protiv Zaglebja), te starih znanaca Žiline ili Dinama iz Batumija (oba puta Partizan prošao), dalekih destinacija (Azerbejdžan, Gruzija, Moldavija), ali većina protivnika je toliko slabija da Miloševićev tim ne bi smeo da ima problema.

Kako je to detaljno objašnjeno na sajtu Partizana, crno-beli u uvodnom kolu izvesno neće moći na ekipe sa područja nekadašnje SFRJ (sarajevski Željezničar, banjalučki Borac i slovenačka Mura), pošto UEFA prećutno želi da razdvoji timove iz bivše države kako se ne bi ponovili incidenti iz Mostara 2007. kad je tim iz Humske gostovao Zrinjskom i zbog navijačkog ekcesa, uprkos ubedljivoj pobedi, izbačen iz takmičenja. Takvo „pravilo“ ne postoji na papiru, ali se sprovodi u praksi.

Žreb prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za 10. avgust u Nionu, a prema običaju UEFA će dan ranije formirati podgrupe, čime će se broj potencijalnih rivala Partizana svesti na pet ili najviše šest timova.

Isto važi i za TSC. Klub iz Bačke Topole je u premijernmoj sezoni u Superligi ostvario istorijski plasman, izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, takođe startuje od prvog gola i u grupi je nosilaca. Preostali srpski predstavnik u ovom takmičenju, Vojvodina se uključuje od druge runde (17. septembra), što je povlastica stečena osvajanjem Kupa Srbije, a među mogućim rivalima Novosađana nalazi se i – Totenhem.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednja nedelja pred žreb, Partizan označio NEMOGUĆE i NEPOŽELJNE rivale!

Izvor: Sportske.net, 03.Avg.2020

Sad je slika mnogo jasnija, ne samo kada je u pitanju prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope...Za tačno sedam dana, narednog ponedeljka, Partizan će saznati ime prvog rivala na startu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope...Crno-beli će, baš kao i TSC, biti među nosiocima u žrebu, a trenutno se...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.