Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 23:10

Španska kazna za glupost Švajcarca, eksperiment Luisa Enrikea dobio prelaznu ocenu (VIDEO)

Mikel Ojarzabal igrač odluke na stadionu Alfredo di Stefano - 1:0

Jedan poklen i kraj. Ali poklon vredan tri boda za reprezentaciju Španije, koja je savladala Švajcarsku minimalnim rezultatom zahvaljujući pogotku Mikela Ojarzabala u 14. minutu polse kardinalne greške odbrane gostiju - 1:0 (0:0).

Taj pogodak je toliko presekao Švajcarce da oni do kraja meča na stadionu Alfredo di Stefano nisu uspeli praktično nijednom da ugroze gol Davida de Hee. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kombinovani sastav Luisa Enrikea nije prikazao neki blistav fudbal, ali je rutinski održavao stečenu prednost i osujetio svaki pokušaj protivnika da organizuje ozbiljniji napad.

Švajcarci su jedinu priliku na utakmici, i to prilično ozbiljnu, propustili samo dva minuta pre odlučujućeg trenutka utakmice. Tada je Loris Benito sjajno gađao iz voleja, ali je odlično reagovao De Hea i paradom prosledio loptu u korner.

Kod gola Španije došlo je do nesporazuma između Jana Zomera i Granita Džake. Golman Menhengladbaha je poslao neprecizan pas prema vezisti Arsenala, a ovaj se usput i poklizao, što je odlično ispratio dvojac Sosijedada. Mikel Merino je ukrao tu loptu i odmah pred golom uposlio Ojarzabala, kome nije bilo teško da zatrese mrežu rivala.

Španci jesu imali apsolutnu kontrolu utakmice, ali nisu stvorili preveliki broj šansi. Ipak, svaku dilemu po pitanju pobednika još u 28. minutu je mogao da razreši Feran Tores koji je odlično gađao glavom, ali je loptu iz donjeg desnog ugla briljantnom paradom "izvadio" Zomer.

Španija i dalje drži prvo mesto u grupi 4 sa dva boda više od Nemačke, a za tri dana je očekuje gostovanje neugodnoj Ukrajini. Švajcarc idu na noge snažnoj Nemačkoj bez velikih izgleda za ostvarivanje povoljnijeg rezultata.

LIGA NACIJA A - 3. KOLO

Subota

GRUPA 4

Španija – Švajcarska 1:0 (1:0)

/Ojarzabal 14/

Ukrajina – Nemačka 1:2 (0:1)

/Malinovski 77p – Ginter 20, Gorecka 49/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.