Španija - Prvak Evrope poražen pred plej-of, Bjelica i Enis odlični protiv Barse (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija - Prvak Evrope poražen pred plej-of, Bjelica i Enis odlični protiv Barse (foto)

Odigrano poslednje kolo ligaškog dela španske ACB lige.

Četiri dana posle osvojene titule prvaka Evrope na F4 u Beogradu, madridski Real večeras je u kombinovanom sastavu gostovao Gran Kanariji u meču 34. kola ACB lige.

Gran Kanarija je slavila sa 88-78, posle bolje igre u drugom poluvremenu, a predvodio ju je Erikson sa 18 poena, dok je Nikola Radičević upisao pet poena i šest asistencija.

U odsustvu nekolicine najboljih igrača, u Realu se istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Kerol sa 18 postignutih poena.

Madriđani su davno osigurali prvo mesto pred plej-of, pa im večerašnji poraz nije teško pao. Gran Kanarija će u plej-ofu startovati sa pete pozicije i rival će joj biti Valensija.

Barselona je na svom terenu savladala Saragosu sa 100:84, uz 18 poena Moermana, a kod gostiju su najbolji bili doskorašnji košarkaši Zvezde - Dilan Enis sa 19 poena i pet asistencija i Milko Bjelica sa 16 poena i osam skokova.

Najubedljivija je bila ekipa Tenerifa, koja je sa 109:62 kao gost savladala poslednjeplasiranu ekipu Betisa u kojoj samo Rade Zagorac nije dobio priliku da zaigra. Bašas je sa 22 poena predvodio Tenerife do više nego ubedljive pobede.

Unikaha je poražena na gostovanju Huventudu rezultatom 85:78, Nemanja Nedović je upisao devet, a Dragan Milosavljević tri poena kod gostiju.

ACB liga, 34. kolo

Barselona - Saragosa 100:84

Fuenlabrada - Gipuzkoa 84:70

Gran Kanarija - Real Madrid 88:78

Huventud - Unikaha 85:78

Andora - Valensija 87:69

Mursija - Estudijantes 71:77

Obradorio - Baskonija 77:83

Betis - Tenerife 62:109

Burgos - Bilbao 90:86

U prilogu pogledajte i parove plej-ofa.

-

¡Tenemos #PlayoffLigaEndesa!@RMBaloncesto - @CB1939Canarias @valenciabasket - @GranCanariaCB @Baskonia - @unicajaCB @FCBbasket - @morabancandorra pic.twitter.com/OK5PRu6xwj

— Liga Endesa (@ACBCOM) May 24, 2018

-

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Enis i Bjelica blistali protiv Barse, Mekel i Radičević pobedili prvaka Evrope, suze na oproštaju Mumbrua

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2018

Dočekali smo i poslednje, 34. kolo španske ACB lige koje nam je donelo i razrešenje zagonetke koji parovi nas čekaju u četvrtfinalu plej-ofa. Šampion Evrope, Real Madrid, doživeo je poraz u prvom meču po osvajanju trofeja u Beogradu. Kraljevski klub poražen je na gostovanju Gran Kanariji sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.