Španci potopili i Hrvate za finale Evropskog prvenstva

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci potopili i Hrvate za finale Evropskog prvenstva

Vaterpolisti Španije pobedili su Hrvatsku i plasirali se u finale Evropskog prvenstva u Budimpešti. Španci su nakon Srbije eliminisali i "barakude", rezultatom 9:8.
"Crvena furija" će se za titulu prvaka "starog kontinenta" boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Crna Gora i domaćin Mađarska.

Od samog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početka utakmice u mađarskoj prestonici bilo je jasno da će duel biti dramatičan.
Hrvati su prvi došli do prednosti preko Macana, ali je Španija preokrenula i uvek imala gol prednosti.
U poslednjih osam minuta ušlo se u potpunom egalu (6:6), početkom te deonice Granados je ponovo pogodio za Španiju, pre nego što je Joković još jednom izjednačio.
Na šest minuta do kraja Granados je pronašao put do mreže, posle čega je usledio period od nekoliko bezuspešnih napada. Tenzija je bila ogromna, ali je na 34 sekunde do kraja Munaris doneo +2.
Petnaestak sekundi kasnije Ante Vukićević je vratio svoj tim u život i produžio dramu, ali su Španci uspeli da sačuvaju loptu i dođu do velikog slavlja.
Spomenuti Munaris je upravo bio najbolji pojedinac meča sa tri pogotka, Granados je dodao dva, dok su po jedan upisali De Toro, Delgado Bačes, Taulj Kompte, i Roča Perone.
Kod "barakuda" je najefikasniji bio Luka Bukić sa dva gola.
Finale je na programu u nedelju od 19 časova, dok će sat i po vremena ranije biti igrana utakmica za treće mesto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija je u finalu: Posle Srbije pala i Hrvatska

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2020

Pala je Srbija, a onda i Hrvatska! Svaka ekipa koja takav put prođe do finala Evropskog prvenstva, zaista zaslužuje da se bori za zlato. A, Španiji je to pošlo za rukom na ovom Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Posle velike borbe, Crvena furija je slomila Hrvatsku i boriće se za tron – 9:8. Iako...

Nastavak na MozzartSport.com...

Mađarska ide po zlato, Crna Gora skupo prodala kožu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2020

Domaćin Evropskog prvenstva će se boriti za zlato. Prošlo je tačno 20 godina otkako je Mađarska, supersila u vaterpolu, poslednji put bila na evropskom tronu i evo, imaće priliku u nedelju da se na krilima svojih navijača domogne nove titule. U drugom polufinalu šampionata kontinenta Mađarska...

Nastavak na MozzartSport.com...

Španci "potopili" Hrvatsku, Mađari bolji od Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2020

Vaterpolisti Španije plasirali su se u finale Evropskog šampionata u Budimpešti, pošto su večeras u prvom polufinalu savladali Hrvatsku 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2)...Junak trijumfa ekipe, koja je prethodno u četvrtfinalu savladala Srbiju, bio je Alberto Munariz sa tri gola...Vaterpolisti Mađarske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.