Španci hapse radikalne i nasilne navijače

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 13:48

Španci hapse "radikalne i nasilne navijače"

Španska policija uhapsila je 34 "radikalna i nasilna navijača" fudbalskih klubova Osasune i Sevilje, osumnjičena za učestvovanje u tuči krajem septembra.

U akciji su uhapšene 23 osobe u Sevilji, devet u Pamploni, a dve u Malagi, saopštila je policija, a prenela HINA.

Osasuna i Sevilja su 23. septembra odigrali utakmicu šestog kola španskog prvenstva u Pamploni. Uoči utakmice oko 10 sati ujutro sukobili su se pripadnici domaće i gostujuće navijačke grupe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Huligani su tokom obračuna koristili teške predmete, a situaciju je smirila policija svojom intervencijom.

Policija je nakon tih incidenata otvorila istragu koja je rezultirala hapšenjem 34 osobe u tri grada.

Devetorica navijača Sevilje privedena su na aerodromima u Sevilji i Malagi odakle su nameravali da odu u Francusku na utakmicu Lige šampiona sa Lensom.

Istraga započeta u Pamploni se nastavlja i policija ne isključuje dalja hapšenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.