Šoškić: Mance je bio naš Džejms Din

Izvor: B92, 26.Sep.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić: Mance je bio naš Džejms Din

Povodom svečanog otvaranja ulice Dragana Mancea, legendarni golman Partizana Milutin Šoškić izjavio je da je Mance bio "naš Džejms Din".

"Mance je na svakoj stolici stadiona i zahvaljujući gradskim ocima ostaće zauvek sa nama".

"Njegova popularnost prevazilazila je granice države, bio je naš Džejms Din, plenio je karakterom, igrom i ponašanjem i zato je bio omiljen ne samo među Partizanovim, nego i među navijačima klubova kojima je postizao golove". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ulica Dragana Mancea počinje od Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića prema stadionu Fudbalskog kluba Partizan u opštini Savski venac.

Dragan Mance bio je fudbaler Partizana, a poginuo je u 23. godini 1985. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd-Novi Sad. Za državnu reprezentaciju je nastupio četiri puta, a u Partizanu je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.