Šokantno otkriće Milivoja Mirkova: Za šest meseci namešteno je više utakmica nego u prethodnih pet godina!

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantno otkriće Milivoja Mirkova: Za šest meseci namešteno je više utakmica nego u prethodnih pet godina!

„Sa državnim organima treba naći dokaze i drakonski reagovati da se slične stvari ne bi ponavljale", rekao komesar za integritet FSS

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je posle sednice Izvršnog odbora srpske kuće fudbala da će spornim mečevima Superlige da se bavi Tužilaštvo. Materijal iz UEFA je dostavljen nadleženim organima, ali je komesar za integritet FSS Milivoje Mirkov bio mnogo otvoreniji u razgovoru za Blic.

On je poručio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prethodnih šest meseci na terenima širom Srbije namešteno više utakmica nego u prethodnih pet godina.

Mi u poslednjih šest meseci imamo više nameštenih mečeva nego u poslednjih pet godina po informacijama iz UEFA. To nanosi veliku štetu fudbalu, ali i ekipama, jer postoje indicije da igrači sami pregovaraju s drugim ekipama. Nude im se da nameste meč. Zato sa državnim organima treba naći dokaze i drakonski reagovati da se slične stvari ne bi ponavljale“, rekao je Mirkov za Blic.

Komesar za integritet FSS kaže da bi država morala da ima odlučujuću ulogu u otkrivanju zakulisnih radnji.

„Svi znamo da je to krivično delo, a FSS nema ovlašćenja ni mehanzime da rešava to. Bez podrške države, teško da se može postići bolji efekat. Mi treba da budemo zainteresovaniji za rešenje nego UEFA. A UEFA može da posegne za drastičnim merama kao da nam izbaci klubove iz Evrope“, dodao je Mirkov.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PADAMO NA NAJNIŽE GRANE: U Srbiji se namešta više nego ikad, mora li i kod nas da reaguje FBI

Izvor: HotSport.rs, 03.Jun.2015

Prema informacijama UEFA, u Srbiji se u poslednjih pola godine fingirao rezultat mečeva toliko učestalo da zbirno prevazilazi broj nameštenih utakmica u prethodnih pet godina, tvrdi Komesar za integritet FSS, Milivoje Mirkov.. Nedavna čelnika FIFA u Cirihu, ostavka predsednika te organizacije Sepa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.