Šokantan kraj za prvog favorita Australijan opena!

Izvor: B92, 22.Jan.2023, 05:14

Šokantan kraj za prvog favorita Australijan opena!

U ženskoj singl konkurenciji videli smo najveće iznenađenje, pošto je prvog nosioca Igu Švjontek iz daljeg takmičenja izbacila Elena Ribakina iz Kazahstana.

Ribakina je slavila posle sat i po vremena borbe na Rod Lejver areni i to u dva seta – 6:4, 6:4.

Mora se istaći da poljska teniserka nije bila na svom prepoznatljivom nivou, ali i da je Ribakina bila izuzetna, posebno na onim poenima gde se lomio meč.

U prvom gemu je Kazahstanka napravila brejk, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ga izgubila nešto kasnije. Ipak, Švjontek je još jednom predala svoj servis i izgubila prvi set.

Potom je zatražila odlazak u svlačionicu i nešto duži predah, a kada se vratila na teren, delovala je kao druga osoba.

Precizna, agresivna, energična... Lako je Švjontek stigla do 3:0 i onda ponovo stala, te se Ribakina vratila do 3:3, a onda i 4:4.

U 9. gemu je Švjontek spasla dve vezane brejk lopte, ali nije treću i Ribakina je imala servis za pobedu, a rivalka se potpuno predala.

Osvojila je gem bez izgubljenog poena, praktično i bez ikakvog otpora za plasman u četvrtfinale.

Tamo će joj rivalka biti bolja iz duela Letonke Jelene Ostapenko i Koko Gof iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se crni niz na Australijan Openu, ispao još jedan favorit

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2023

Australijan open 2023. nije naklonjen favoritima, to je na svojoj koži iskusio prvi nosilac u muškoj konkurenciji, Rafael Nadal, a nakon četiri odigrana kola i u ženskoj konkurenciji, Iga Švjontek.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.