Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 22:40

Šok za Šćepanovićev Partizan, poraz od Borca na startu sezone!

Košarkaši čačanskog Borca napravili su veliko iznenađenje već na startu nove sezone u ABA ligi i pobedili Partizan u prvom kolu. Borac je šokirao crno-bele u hali "Ranko Žeravica", rezultatom 87:78.
Novajlija u regionalnoj ligi, ekipa koju predvodi nekadašnji košarkaš Marko Marinović, potpuno zasluženo je došla do trijumfa i velikog skalpa na povratku u elitu.

Iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su gosti katastrofalno prvo poluvreme Partizana, koji je tako doživeo i drugi poraz od povratka takmičenjima, pošto je izgubio i od Huventuda u Evrokupu.
Borac je na kraju prve četvrtine imao sedam poena prednosti, da bi na petnaestominutnu pauzu otišao sa +13.
Čačani su dominirali u skoku i kupili svaki "drugi napad", zbog čega je Partizan morao da zaigra agresivnije u nastavku. To su izabranici Vlada Šćepanovića učinili i u nekoliko navrata se približavali rivalu, ali je Borac svaki put uspevao da odoli tim napadima.
Borac je imao petoricu dvocifrenih igrača – najefikasniji je bio Đoković sa 12 poena i četiri asistencije, po 11 poena dodali su Tornton i Čarapić, dok su po 10 imali Miletić i Džons.
Sa druge strane, kod crno-belih se istakao Ognjen Jaramaz sa 21 poenom, Gordić je imao 13, tri više od Erika Mike. Potpuno je podbacio novi igrač Partizana Nemanja Dangubić, koji se za skoro 28 minuta na parketu nije upisao u listu strelaca.
Šćepanovićev tim moraće da popravi formu, ali će imati težak posao i u sledećem kolu, jer za sedam dana dočekuje Budućnost. Borac će dan kasnije nastaviti paklen ritam duelom sa Crvenom zvezdom.
U ostalim utakmica Mega Sokerbet protutnjao je kroz Laktaše i pobedio Igokeu rezultatom 84:62, dok je Budućnost imala lagan posao na svom parketu protiv Splita – 84:59.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.