Sok preokretom do pobede nad Čiliće

Izvor: RTS, 14.Nov.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sok preokretom do pobede nad Čiliće

Amerikanac Džek Sok nakon preokreta uspeo je da savlada Hrvata Marina Čilića sa 2:1 po setovima 5:7, 6:2, 6:7. U drugom meču ove grupe Švajcarac Rodžer Federer od 21.00 čas igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva. Direktan prenos meča je na našem Drugom programu.
Džek Sok  je ostvario prvu pobedu u Londonu, nakon poraza od federera od 2:0, posle preokreta je nadigrao Čilića. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Amerikanac je uspeo da vrati u meč nakon gubitka prvog seta, osvojio je  drugi. U trećem nakon velike borbe, nadoknadio je brejk zaostatka izborio se za taj-brejk, potom i u taj-brejku napravio preokret i zasluženo slavio.

Na startu meča teniseri su razmenili po jedan brejk. Potom je uspedio miran period u kome su oba tenisera osvajala svoje servise.. Kada se očekivalo da će set biti rešen u taj-brejku, posle velike borbe u dvanaestom gemu Čilić uspeva da iskoristi treću brej i set loptu i dobije prvi set rezultatom 7:5.
U drugom setu Sok je zaigrao mnogo bolje. Čilić nije uspeo da mu se suprotstavi. Ut dva brejka Amerikanac ekspredno dolazi do prednosti od 5:1, potom lagano privodi set kraju - 6:2 u drugom setu.
Treći set bolje je započeo hrvatski teniser, u drugom gemu uspeva da oduzme servis protivniku, a potom na svoj servis dolazi do prednosti od 3:0. Amerikanac se nije predavao. U petom gemu vraća brejk, a potom na svoj servis dolazi do izjednačenja - 3:3.
Potom su oba tenisera uspevala da sačuvaju servis pa je set i meč rešen u taj-brejku. Hrvatski teniser prvi dolazi do prednosti mini-brejka i vođstva od 4:2. Sok uspeva da vrati mini-brejk i izjednači na 4:4, a potom Amerikanac osvaja mini-brejk prednosti i ima priliku da na svoj servis reši meč. Koristi priliku za 7:4 u taj brejku.
 
Pogledaj vesti o: Federer,   London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čilić opet izgubio dobijeno, Sok u igri za 1/2!

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2017

Amerikanac Džek Sok pobedio je Marina Čilića posle preokreta sa 5:7, 6:2, 7:6(4), u drugom kolu završnog turnira u Londonu...Bio je ovo duel poraženih u prvoj rundi, pa je Sok ovom pobedom ostao u igri za plasman u polufinale iz grupe „Boris Beker“...Čilić je kao i protiv Zvereva u prvoj rundi...

Nastavak na N1 televizija...

Federer pretekao i Vudsa, Novak odmah iza njih

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 15:07

Pobedom protiv Aleksandra Zvereva u meču 2. kola završng turnira u Londonu Rodžer Federer se plasirao u polufinale Mastersa, ali ostvario je i još jedan cilj...Naime, on je ovim dostignućem došao do sume od 110.235.682 dolara zarađena samo od turnirskih nagrada čime je pretekao golfera Tajgera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.